Létrehozva: 2016.08.01.

Töltöttpaprika-lázban égnek a magyar diétázók, rafinált ötlettel álltak elő!

Isteni nyári fogás, amiben minden benne van, ami az egészséges táplálkozáshoz kell: sok-sok paradicsom, némi paprika és finom húsgombócok. Töltött paprikára fel!

A töltött paprika nemcsak eszméletlenül finom, hanem szuper- egészséges is! Rengeteg paradicsom kell hozzá - kevesen tudják, de ez az egyetlen zöldségféle, ami a főzés során nem veszíti el az egészség szempontjából fontos összetevőket. Sokan ott rontják el a töltött paprikát, hogy felcukrozzák a mártást - mondván, hogy legyen egy kis íze. Ez teljesen rossz gyakorlat, az igazi töltött paprikába NEM KELL cukor!

A töltött paprika kivételesen szerencsés összetétele miatt tökéletes diétás fogás lehetne, ha... ha a húsgombóc a belekerülő rizs miatt nem lenne tele szénhidráttal! Na, de erre az apró bakira is találtak megoldást a legnagyobb magyar diétás közösségben, azaz Norbi táborában.

Rizs helyet szénhidrát csökkentett rizsszemtésztát tesznek a gombócba!

Így már tökéletes arányban kerül fehérje, illetve rostokban és más hasznos éltető anyagokban gazdag zöldség a töltött paprikába, a szénhidrátok zömét pedig kizárjuk! Így igazán finom és szuper egészséges a töltött paprika!

Töltött paprika

Hozzávalók

8-10 kisebb, tölteni való paprika

1/2 kg darált sertéscomb

1 fej hagyma, finomra vágva

1 tojás

1 tk. fűszerpaprika

2 ek. rizsszemtészta

0,5 dl étolaj, lehetőleg olíva

50 dkg sűrített paradicsom vagy 1-1,5 l passzírozott paradicsom

édesítő (Lowely Sweet) ízlés szerint

só, bors, ízlés szerint

Így készítsd:

1. A húsgombóchoz gyúrd egybe a darált húst, a hagymát, a tojást, a rizsszemtésztát, a sót és a fűszereket. Használj kicsit több borsot, mint szoktál, nagyon jól illik a töltött paprikához!

2. A paprikák szárát és torzsáját távolítsd el.

3. A megtisztított paprikákat töltsd meg a bekevert húspéppel.

4. Nagyobb lábosban tegyél fel forrni vizet, kb 5 cm magason álljon a víz. Ha felforrt, óvatosan helyezd bele a megtöltött paprikákat, majd mehet a lábosba a paradicsompüré is. Sózd meg a főzővizet is - ekkor még híg lé. Aki szereti, élénk ízű zöldfűszereket is tehet a leendő szószba. Jól illik töltött paprika világához például a zeller vagy a lestyán, de a kakukkfű is! Pár csepp édesítőt is adhatsz hozzá, ez elveszi a paradicsom savanyú ízét.

6. Alacsony fokozaton, fedő alatt főzd a töltött paprikát. Jó egy óra múlva ellenőrizd, hogy megpuhultak-e a gombócok. Ha nem, még fél órát főzd tovább. A végére szépen besűrűsödik a szósz, hiszen a rizsszemtészta magába szívja a főzővíz egy részét.

Isteni finom!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek