RETRO RÁDIÓ

Töltöttpaprika-lázban égnek a magyar diétázók, rafinált ötlettel álltak elő!

Töltöttpaprika-lázban égnek a magyar diétázók, rafinált ötlettel álltak elő!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 01. 13:22

Isteni nyári fogás, amiben minden benne van, ami az egészséges táplálkozáshoz kell: sok-sok paradicsom, némi paprika és finom húsgombócok. Töltött paprikára fel!

A töltött paprika nemcsak eszméletlenül finom, hanem szuper- egészséges is! Rengeteg paradicsom kell hozzá - kevesen tudják, de ez az egyetlen zöldségféle, ami a főzés során nem veszíti el az egészség szempontjából fontos összetevőket. Sokan ott rontják el a töltött paprikát, hogy felcukrozzák a mártást - mondván, hogy legyen egy kis íze. Ez teljesen rossz gyakorlat, az igazi töltött paprikába NEM KELL cukor!

A töltött paprika kivételesen szerencsés összetétele miatt tökéletes diétás fogás lehetne, ha... ha a húsgombóc a belekerülő rizs miatt nem lenne tele szénhidráttal! Na, de erre az apró bakira is találtak megoldást a legnagyobb magyar diétás közösségben, azaz Norbi táborában.

Rizs helyet szénhidrát csökkentett rizsszemtésztát tesznek a gombócba!

Így már tökéletes arányban kerül fehérje, illetve rostokban és más hasznos éltető anyagokban gazdag zöldség a töltött paprikába, a szénhidrátok zömét pedig kizárjuk! Így igazán finom és szuper egészséges a töltött paprika!

Töltött paprika

Hozzávalók

8-10 kisebb, tölteni való paprika

1/2 kg darált sertéscomb

1 fej hagyma, finomra vágva

1 tojás

1 tk. fűszerpaprika

2 ek. rizsszemtészta

0,5 dl étolaj, lehetőleg olíva

50 dkg sűrített paradicsom vagy 1-1,5 l passzírozott paradicsom

édesítő (Lowely Sweet) ízlés szerint

só, bors, ízlés szerint

Így készítsd:

1. A húsgombóchoz gyúrd egybe a darált húst, a hagymát, a tojást, a rizsszemtésztát, a sót és a fűszereket. Használj kicsit több borsot, mint szoktál, nagyon jól illik a töltött paprikához!

2. A paprikák szárát és torzsáját távolítsd el.

3. A megtisztított paprikákat töltsd meg a bekevert húspéppel.

4. Nagyobb lábosban tegyél fel forrni vizet, kb 5 cm magason álljon a víz. Ha felforrt, óvatosan helyezd bele a megtöltött paprikákat, majd mehet a lábosba a paradicsompüré is. Sózd meg a főzővizet is - ekkor még híg lé. Aki szereti, élénk ízű zöldfűszereket is tehet a leendő szószba. Jól illik töltött paprika világához például a zeller vagy a lestyán, de a kakukkfű is! Pár csepp édesítőt is adhatsz hozzá, ez elveszi a paradicsom savanyú ízét.

6. Alacsony fokozaton, fedő alatt főzd a töltött paprikát. Jó egy óra múlva ellenőrizd, hogy megpuhultak-e a gombócok. Ha nem, még fél órát főzd tovább. A végére szépen besűrűsödik a szósz, hiszen a rizsszemtészta magába szívja a főzővíz egy részét.

Isteni finom!

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.