RETRO RÁDIÓ

Felhőkalács lett a diétázók nagy reggeli kedvence

Felhőkalács lett a diétázók nagy reggeli kedvence
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 08. 26. 18:25

Diétázol, de mégis szívesen ennél egy kis kalácsot, cukormentes lekvárral? Készítsd el magadnak ezt a finomságot! A felhõkenyér után, most megérkezett a felhõkalács, mely összesen 4g szénhidrátot tartalmaz.

Könnyű, rugalmas, pihe-puha, és közben mégsem esik darabjaira evés közben.

HOZZÁVALÓK 10 személynek:

  • 6 db tojás
  • ½ csésze tejsavó fehérje por  (Szójaprotein is megfelelő, ha allergiás vagy a tejsavó fehérjére).
  • ¼ tk  só
  • kókuszolaj (a sütőforma kikenéséhez)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Válaszd el a tojások fehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálba tedd.

    2. Kézi mixerrel (vagy habverővel) verd a fehérjéket kemény habbá (5-6 perc).

    3. Add hozzá a tejsavó fehérje port, a tojássárgákat, a sót, és kézi habverővel vagy villával gyengéden keverd össze.

    4. Olajozd ki a sütőformát, és öntsd bele a keveréket.

    5. 175-180 Celsius fokon süsd 35-45 percig, vagy amíg át nem sül.

    6. Tálalás előtt hagyd kihűlni.

    A kalács sülés közben magasra emelkedik, ám lehűlés után visszaesik. Ne aggódj emiatt. Legjobb, ha a sütőformában hűl ki teljesen.

    Tipp:

    Variáld tetszés szerint! Édesítsd Lovely Sweet-tel, tedd izgalmassá kedvenc zöld fűszereddel, növeld a rosttartalmát darált lenmaggal vagy chiamaggal.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.