kulcsár edina
Ezt a finomságot az egész család imádni fogja, mégis büntetlenül ehetitek.
Mit szólnál egy könnyű, de mégis laktató és finom ebédhez, ami alacsony szénhidráttartalma miatt diétádhoz is tökéletes választás? És ha azt mondjuk, hogy izgalmas, egyszerű, ráadásul a család is imádni fogja? A legfőbb alapanyag hozzá a karfiol, és hidd el, kevés ennél jobb választásod lehet, ha a soron következő ebéden vagy vacsorán töröd a fejed.
Hozzávalók
1 kg karfiol
30 dkg darált pulykamell
4 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
2 tojás
1 evőkanál vaj
30 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika (kedved szerint további szárított vagy friss fűszerekkel is bolondíthatod)
Így készítsd
1. A karfiolt szedd rózsáidra, és tedd fel sós vízben főni, de 2-3 perc forralás után szűrd le.
2. A finomra vágott hagymát pirítsd át a vajon, majd mehet hozzá a darált hús, a só és ízlés szerint a fűszerek. 15 perc alatt el is készül.
3. Egy kivajazott hőálló tálban teríts el egy réteg karfiolt - kb. a felét-, ezen oszlasd el a darált pörköltalapot. Erre kerüljön a többi karfiol, végül tejföllel borítsd rakottas tetejét.
4. Előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Mielőtt kivennéd végleg a sütőből, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd hagyd, hogy a sajt szépen ráolvadjon és megpiruljon a tetején.
Jó étvágyat!