tóth gabi
Krémes, könnyû, isteni desszert, amit végre büntetlenül majszolhatsz! Nincs benne cukor, vigyáz az alakodra! Biztosan nem dob rád felesleget! Villámgyorsan elkészül!
A tiramisut szinte lehetetlen nem imádni. Ez a fantasztikusan finom édesség most úgy kerülhet az asztalodra, hogy nem kell aggódnod a szénhidrát miatt, bátran eheted, nem fogja az egekbe repíteni vércukrod szintjét, és még rendkívül könnyű is elkészíteni.
Hozzávalók
A tortalaphoz
1 evőkanál őrölt lenmag
2 evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál Norbi liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1 1/2 teáskanál instant kávé
csipet só
3 evőkanál tejszín
2 tojás
pár csepp rumaroma (elhagyható)
1 teáskanál Lovely Sweet folyékony édesítőszer
1/2 teáskanál vaníliakivonat
A kávésziruphoz
1/2 csésze forró kávé
1/2 teáskanál Zero Calories édesítő
1 teáskanál rum vagy brandy, esetleg pár csepp aroma
A krémhez
20 dkg mascarpone
60 ml tejszín
2 evőkanál keserű kakaópor és ízlés szerint kávészemek
Így készítsd el
1. Habverővel keverd össze a tortalaphoz a lenmagot, a liszteket, az instant kávét, a sütőport és a sót.
2. Egy másik tálban keverd össze a torta többi hozzávalóját.
3. Keverd össze a két keveréket, míg csomómentes nem lesz. Ezután válaszd kétfelé a tésztát, rakd egy lapos tálba, tedd a mikróba 1-1 percre. Ha úgy ítéled meg, hogy ez még kevés lesz, akkor további 30 másodpercig tedd vissza a mikróba.
4. Keverd össze a szirup hozzávalóit és hagyd hűlni.
5. Keverd össze habverővel a krém hozzávalóit, és öntsd hozzá a kihűlt szirupot.
6. Kend a tésztára a krémet, majd helyezd rá a másik tésztalapot, és vond be a maradék krémmel. Díszítsd kakaóporral és kávészemekkel a tökéletes élményhez.