Létrehozva: 2016.07.17.

Itt a sós nasik királya: túrómasni ropogós baconszalonnával

Ez a finomság minden diétázó álma! A legjobb snack, ha csipegetnél valamit. Sós, ropogós és iszonyatosan finom az íze a szalonnától. De nem kell tõle félned, egyáltalán nem hizlal. Erre garancia a liszt, amibõl a nasi tésztája készült!

Évtizedeken át riogattak minket, hogy a zsíros ételek általában, pláne a szalonna, nem egészséges, mert hizlal. Azóta persze megváltozott a szemlélet, kiderült, hogy a legtöbb természetes zsír valójában nagyon is fontos a szervezet számára. A tészták alapját képező lisztről pedig ma már azt tartja a táplálkozástudomány, hogy a benne lévő szénhidrátok miatt erősen hozzájárul a túlsúly kialakulásához. Így aztán, ha megkívánod a szalonnát, éppenséggel a kenyérre kell odafigyelned evés közben. Hacsak nem "reform" azaz alacsony szénhidráttartalmú lisztből készül a pékáru. Úgy, mint az alábbi sós snack, melyből szerencsére a szalonna sem maradt ki!

A legújabb szalonnás reggeli! Gyors, olcsó és nagyon finom!

Baconos masnik

(Knap Daniella receptje)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 150 g túró
  • 70 g teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy búzaliszt, zabliszt stb.)
  • 80 g Update1 Master mix
  • - 110 g natúr joghurt
  • - 75 g vaj
  • - 1tk só
  • -1/2 tk sütőpor
  • Töltelék:

    pirított, kockázott bacon ízlés szerint

    Tetejére:

  • 1db tojássárgája + kevés víz
  • magvak ízlés szerint
  •  

    Így készítsd:

    1. A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd össze, ehhez a művelethez akár robotgépet is használhatsz. Amikor összeállt a tészta, csomagold fóliába, legalább egy órára tedd a hűtőbe.

    2. Amikor nekilátnál gyúrni, a sütőt kapcsold be 180 fokra.

    3. A felkockázott bacont pirítsd meg.

    4. Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, próbálj téglalap alakú formát elérni. A tészta egyik felét szórd meg pirított, zsírjától lecsöpögtetett baconnel. A tészta másik felét hajtsd rá és a nyújtófával kissé dolgozd meg.

    5. A tésztát vágd csíkokra, és mindegyiken csavarj egyet, hogy masni formájúak legyenek.

    6. A masnikat sorakoztasd szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe, tetejüket kend át vízzel kikevert tojássárgájával, majd szórd meg magvakkal.

    7. Mehet is az előmelegített sütőbe a tepsi! 15-20 perc alatt isteni roppanósra sül a finom szalonnás snack! 

    Tippek:

    - Ez a tészta nem élesztős, nem muszáj géppel keverni, viszont ha mégis így döntesz, sokkal lágyabb, könnyedebb lesz a tésztád.

    - Használhatod a kenyérsütőgép dagasztó programját!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek