tóth gabi
Ebben a diétás tortában a legjobb, hogy végtelenül egyszerû az alapja: nem kell hosszan gyúrnod, nyújtanod, épp csak belenyomod a tésztát a sütõformába, és már mehet is rá az extra krémes kókuszpuding.
HOZZÁVALÓK a tésztához:
HOZZÁVALÓK a krémhez:
ELKÉSZÍTÉS (tészta):
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és készíts ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát.
2. Keverd össze az összes hozzávalót a tésztához, majd lapítsd el a sütőtálca alján, és igazítsd el az oldalán is.
3. Süsd kb 8-12 percig, míg világos barna lesz.
4. Hagyd tökéletesen kihűlni a tésztát (kb.30-60 perc), majd tedd hűtőbe. Maradjon ott, míg hideg és szilárd nem lesz.
ELKÉSZÍTÉS (krém):
1. Egy kis lábasban közepes lángon keverj össze 1+ ½ csészényi kókusztejet, a cukrot, a sót. Időnként kavard meg. Akkor jó, ha a cukor már elolvadt.
2. Közben a maradék 1 csésze kókusztejet egy kis tálban keverd össze a kukoricakeményítővel.
3. Vedd le a lábast a tűzről, és a kukoricakeményítős keveréket öntsd bele. Folyamatosan kavard. Amikor már szép sima, tedd vissza a tűzre, és alacsony lángon folytasd a keverést, míg be nem sűrűsödik. Ne hagyd ott egy pillanatra se! Ha már besűrűsödött, ne főzd tovább, mert a kukoricakeményítő megtörik, és túl folyós lesz a puding.
4. Vedd le a lábast a tűzről, és keverd a pudingba a vaníliát és a kókuszolajat.
5. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd öntsd a kihűlt tésztára. Tedd vissza a hűtőbe még legalább 1 órára, mielőtt feldíszíted málnával.