RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a sült krumplit! Próbáld ki ezt a mennyei köretet

Felejtsd el a sült krumplit! Próbáld ki ezt a mennyei köretet
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 07. 24. 13:45

Ha nagyon szereted a hasábburgonyát, és nem szívesen mondasz le róla, akkor most itt van számodra egy kevésbé hizlaló megoldás. Nagyon egyszerûen elkészíthetõ, és igazán finom a cukkiniból készült köret.

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kisebb  cukkini
  • 2 teáskanál vágott petrezselyem
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze PANKO panírpor (ázsiai boltokban kapható)
  • só, frissen őrölt bors
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • ELKÉSZÍTÉS:
    Vágd a megmosott cukkiniket 1x1x5 cm-es csíkokra, mintha hasábburgonyát készítenél. Nem kell meghámozni, csak a két végét vágd le, utána szeleteld.

    Keverd össze a fűszereket (olasz fűszert, sót, borsot), a parmezánt és a PANKO panírport. A hasábokat panírozd először lisztbe forgatva, majd a villával felvert tojásokba, legvégül pedig az elkészített keverékbe.

    Tedd az egészet sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20-22 percig, míg aranybarnák nem lesznek a cukkini hasábok.


    Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Mártogatóssal tálald, de kitűnő köretnek is.

    Tipp


    Tedd egy tiszta zacskóba a ½ csésze lisztet és a felvágott cukkiniket és kösd be a zacskót, majd rázd össze. így biztos mindenhol lisztes lesz és nem kell bajlódnod vele!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.