tóth gabi
Ha nagyon szereted a hasábburgonyát, és nem szívesen mondasz le róla, akkor most itt van számodra egy kevésbé hizlaló megoldás. Nagyon egyszerûen elkészíthetõ, és igazán finom a cukkiniból készült köret.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Vágd a megmosott cukkiniket 1x1x5 cm-es csíkokra, mintha hasábburgonyát készítenél. Nem kell meghámozni, csak a két végét vágd le, utána szeleteld.
Keverd össze a fűszereket (olasz fűszert, sót, borsot), a parmezánt és a PANKO panírport. A hasábokat panírozd először lisztbe forgatva, majd a villával felvert tojásokba, legvégül pedig az elkészített keverékbe.
Tedd az egészet sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20-22 percig, míg aranybarnák nem lesznek a cukkini hasábok.
Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Mártogatóssal tálald, de kitűnő köretnek is.
Tipp
Tedd egy tiszta zacskóba a ½ csésze lisztet és a felvágott cukkiniket és kösd be a zacskót, majd rázd össze. így biztos mindenhol lisztes lesz és nem kell bajlódnod vele!