Létrehozva: 2016.07.24.

Felejtsd el a sült krumplit! Próbáld ki ezt a mennyei köretet

Ha nagyon szereted a hasábburgonyát, és nem szívesen mondasz le róla, akkor most itt van számodra egy kevésbé hizlaló megoldás. Nagyon egyszerûen elkészíthetõ, és igazán finom a cukkiniból készült köret.

Szerző Molnár Hédi

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kisebb  cukkini
  • 2 teáskanál vágott petrezselyem
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze PANKO panírpor (ázsiai boltokban kapható)
  • só, frissen őrölt bors
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • ELKÉSZÍTÉS:
    Vágd a megmosott cukkiniket 1x1x5 cm-es csíkokra, mintha hasábburgonyát készítenél. Nem kell meghámozni, csak a két végét vágd le, utána szeleteld.

    Keverd össze a fűszereket (olasz fűszert, sót, borsot), a parmezánt és a PANKO panírport. A hasábokat panírozd először lisztbe forgatva, majd a villával felvert tojásokba, legvégül pedig az elkészített keverékbe.

    Tedd az egészet sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20-22 percig, míg aranybarnák nem lesznek a cukkini hasábok.


    Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Mártogatóssal tálald, de kitűnő köretnek is.

    Tipp


    Tedd egy tiszta zacskóba a ½ csésze lisztet és a felvágott cukkiniket és kösd be a zacskót, majd rázd össze. így biztos mindenhol lisztes lesz és nem kell bajlódnod vele!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek