Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.07.01.

Egyfalatos diétás vacsora: karikába került a fasírt

A fasírt a magyar konyha nagy kedvence. Most mutatunk egy új, gyors receptet, amit nagyon könnyû elkészíteni, mégis megújítja a jól ismert fogást. Egy salátával tálalva remek szénhidrátmentes könnyû vacsora lehet.

HOZZÁVALÓK:

  • 4 nagy színes húsos paprika (piros, sárga, narancssárga)
  • 1 kg sovány marhahús, darálva
  • 1 ½ tk pirospaprika
  • ¼ csésze Update1 Mester morzsa
  • 1 tojás
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 csipet csípős paprika pehely, összezúzva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 ek oliva olaj
  • 1 ek finomra vágott friss petrezselyem
  • 1 csésze reszelt sajt mix (olasz sajtokból)
  • 40 g konzerv paradicsompüré
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Készítsd elő a paprikákat: Metélj le egy kicsit a tetejéből és az aljából is. Tedd félre a nyesedéket, a töltelékbe kerül majd. Vágd ki a paprika ereit, és távolítsd el a magokat. Minden paprikát szelj 3 vastag karikára, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

    2. Készítsd el a fasírtot: jól keverd össze a darált marhahúst, a fűszereket, a zsemlemorzsát, tojást, parmezánt, pirospaprika pelyhet, fokhagymát és a megmaradt, felkockázott paprikát.

    3. Közepes lángon hevíts olíva olajat egy nagy tűzálló edényben.


    4. Barnítsd meg a paprika karikák mindkét oldalát, oldalanként 4-5 percig.

    5. Ha szépen megbarnult, kend meg mindet sűrített paradicsommal.

    6. Töltsd meg a paprikákat a darált hússal.

    7. Süsd 175 Celsius fokon 35-45 percig. Szórd meg a sajtkeverékkel, told vissza a sütőbe még 5 percre. Tálaláskor szórd meg vágott petrezselyemmel.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek