tóth gabi
A fasírt a magyar konyha nagy kedvence. Most mutatunk egy új, gyors receptet, amit nagyon könnyû elkészíteni, mégis megújítja a jól ismert fogást. Egy salátával tálalva remek szénhidrátmentes könnyû vacsora lehet.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsd elő a paprikákat: Metélj le egy kicsit a tetejéből és az aljából is. Tedd félre a nyesedéket, a töltelékbe kerül majd. Vágd ki a paprika ereit, és távolítsd el a magokat. Minden paprikát szelj 3 vastag karikára, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
2. Készítsd el a fasírtot: jól keverd össze a darált marhahúst, a fűszereket, a zsemlemorzsát, tojást, parmezánt, pirospaprika pelyhet, fokhagymát és a megmaradt, felkockázott paprikát.
3. Közepes lángon hevíts olíva olajat egy nagy tűzálló edényben.
4. Barnítsd meg a paprika karikák mindkét oldalát, oldalanként 4-5 percig.
5. Ha szépen megbarnult, kend meg mindet sűrített paradicsommal.
6. Töltsd meg a paprikákat a darált hússal.
7. Süsd 175 Celsius fokon 35-45 percig. Szórd meg a sajtkeverékkel, told vissza a sütőbe még 5 percre. Tálaláskor szórd meg vágott petrezselyemmel.