RETRO RÁDIÓ

Egyfalatos diétás vacsora: karikába került a fasírt

Egyfalatos diétás vacsora: karikába került a fasírt
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 07. 01. 21:25

A fasírt a magyar konyha nagy kedvence. Most mutatunk egy új, gyors receptet, amit nagyon könnyû elkészíteni, mégis megújítja a jól ismert fogást. Egy salátával tálalva remek szénhidrátmentes könnyû vacsora lehet.

HOZZÁVALÓK:

  • 4 nagy színes húsos paprika (piros, sárga, narancssárga)
  • 1 kg sovány marhahús, darálva
  • 1 ½ tk pirospaprika
  • ¼ csésze Update1 Mester morzsa
  • 1 tojás
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 csipet csípős paprika pehely, összezúzva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 ek oliva olaj
  • 1 ek finomra vágott friss petrezselyem
  • 1 csésze reszelt sajt mix (olasz sajtokból)
  • 40 g konzerv paradicsompüré
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Készítsd elő a paprikákat: Metélj le egy kicsit a tetejéből és az aljából is. Tedd félre a nyesedéket, a töltelékbe kerül majd. Vágd ki a paprika ereit, és távolítsd el a magokat. Minden paprikát szelj 3 vastag karikára, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

    2. Készítsd el a fasírtot: jól keverd össze a darált marhahúst, a fűszereket, a zsemlemorzsát, tojást, parmezánt, pirospaprika pelyhet, fokhagymát és a megmaradt, felkockázott paprikát.

    3. Közepes lángon hevíts olíva olajat egy nagy tűzálló edényben.


    4. Barnítsd meg a paprika karikák mindkét oldalát, oldalanként 4-5 percig.

    5. Ha szépen megbarnult, kend meg mindet sűrített paradicsommal.

    6. Töltsd meg a paprikákat a darált hússal.

    7. Süsd 175 Celsius fokon 35-45 percig. Szórd meg a sajtkeverékkel, told vissza a sütőbe még 5 percre. Tálaláskor szórd meg vágott petrezselyemmel.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.