Valami isteni finom ez az egyszerûségében tökéletes húsgombóc! Az biztos, hogy ilyet még nem ettél!
Nem is tudjuk, hirtelen minek nevezzük ezt a zseniális húsbombát! Isteni finom fasírt - hagymakéregben, szalonnába csomagolva és megsütve. A hagymától pikáns, a szalonnától kellemesen füstös lesz így az íze, igazán dögös vendégváró falatka, amibe első ránézésre beleszeretsz.
Szalonnás hagymabomba
![]()
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús (pulyka is jó)
- 1 tojás
- ½ pohár Mestermorzsa
- ½ pohár reszelt parmezánsajt
- 3 nagy fejű hagyma
- 3 cikk fokhagyma
- só, bors, fűszerpaprika
- 1 csomag (20 dkg) felcsíkozott bacon szalonna
- olaj a sütéshez
Így készítsd:
1. A darált húst dolgozd össze a tojással, a morzsával, a reszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózd, borsozd, paprikázd.
2. A megpucolt hagymafejeket vágd ketté, és bontsd levelekre, ezeket fogod megtölteni. Érdemes elsősorban a nagyobb leveleket használni erre a célra.
![]()
3. Tölts meg jó púposan a húsmasszával egy hagymalevelet, majd boríts rá egy másikat, így a két hagymalevél teljesen körbeveszi a húsgombócot.
![]()
4. Mindegyik golyót borítsd be baconnel - általában 3 csíkot számolj egy gombócra -, majd a 1-2 fogpiszkálóval rögzítsd szalonnát a hagymagömbhöz. A fél kiló húsból legalább 4 nagyobb gombócod lesz, ha a kisebb gombócokat jobban szereted, akkor még több!
![]()
5. Forró olajban vagy kókuszzsírban süsd ki a húsbombákat. Lassú lángon dolgozz, hogy jól átsüljön a husi!
![]()
Készítheted sütőben is - ebben az esetben 180 fokon kb. 40 perc alatt sül át. Érdemes az első 30 percben fóliával letakarni, hogy a gombócok teteje ne égjen meg.
