tóth gabi
Valami isteni finom ez az egyszerûségében tökéletes húsgombóc! Az biztos, hogy ilyet még nem ettél!
Nem is tudjuk, hirtelen minek nevezzük ezt a zseniális húsbombát! Isteni finom fasírt - hagymakéregben, szalonnába csomagolva és megsütve. A hagymától pikáns, a szalonnától kellemesen füstös lesz így az íze, igazán dögös vendégváró falatka, amibe első ránézésre beleszeretsz.
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A darált húst dolgozd össze a tojással, a morzsával, a reszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózd, borsozd, paprikázd.
2. A megpucolt hagymafejeket vágd ketté, és bontsd levelekre, ezeket fogod megtölteni. Érdemes elsősorban a nagyobb leveleket használni erre a célra.
3. Tölts meg jó púposan a húsmasszával egy hagymalevelet, majd boríts rá egy másikat, így a két hagymalevél teljesen körbeveszi a húsgombócot.
4. Mindegyik golyót borítsd be baconnel - általában 3 csíkot számolj egy gombócra -, majd a 1-2 fogpiszkálóval rögzítsd szalonnát a hagymagömbhöz. A fél kiló húsból legalább 4 nagyobb gombócod lesz, ha a kisebb gombócokat jobban szereted, akkor még több!
5. Forró olajban vagy kókuszzsírban süsd ki a húsbombákat. Lassú lángon dolgozz, hogy jól átsüljön a husi!
Készítheted sütőben is - ebben az esetben 180 fokon kb. 40 perc alatt sül át. Érdemes az első 30 percben fóliával letakarni, hogy a gombócok teteje ne égjen meg.