tóth gabi
Ezt a finomságot hívhatjuk diétás melegszendvicsnek, de akár rántott sajtnak is. Egy azonban biztos, mindegy, hogy nevezzük, olyan finom, hogy újra és újra elkészíted majd.
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd fel a sütőt 210 fokra. Bélelj ki egy nagy sütőlemezt sütőpapírral.
2. A lereszelt cukkinit tedd egy nagy tálba, és hagyd pihenni 10-15 percig. Alaposan csavard ki a levét. Mire végzel, kb. 2 és fél csészényi reszelt cukkinid marad.
3. Add hozzá a tojásokat, a lisztet, a reszelt Parmezán sajtot és a borsot, majd jó alaposan keverd össze.
4. Oszd 4 felé a cukkinis tésztát, és szépen terítsd szét a sütőpapíron. Egy spatulával alakítsd őket lapos (kb.6 mm vastag) és kb 12x12 cm széles szendvicskenyér formákká.
5. Told a sütőbe 15 percre (vagy ameddig világos barnává kezd pirulni). A spatulával óvatosan fordítsd meg a cukkinis lapokat, majd süsd további 10 percig (vagy míg világos barna nem lesz).
6. Vedd ki a sütőből, és újra fordítsd vissza a kenyereket. A fölső része kicsit ropogós legyen, az alja kissé puhább. Erre a puhább félre kerül majd a sajt
7. Tégy 1-1 vastag szelet sajtot mindkét cukkinis szendvicsbe. A grillezést a szokott módon végezd: kevés vajjal kend meg a szendvicsek külsejét, és egy szendvicssütőben addig süsd, míg a sajt meg nem olvad.