RETRO RÁDIÓ

Megújult a rántott sajt: diétás lett és panírmentes

Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 16. 20:05

Ezt a finomságot hívhatjuk diétás melegszendvicsnek, de akár rántott sajtnak is. Egy azonban biztos, mindegy, hogy nevezzük, olyan finom, hogy újra és újra elkészíted majd.

HOZZÁVALÓK 2 SZENDVICSHEZ:

  • 4 púpozott csésze frissen reszelt nyers cukkini (kb.2 közepes cukkiniból)
  • 2 nagy tojás
  • 3/4 Norbi liszt vagy más csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  •  ½ csésze frissen reszelt Parmesan sajt
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • 2 vastag szelet sajt (lehet eidami, mozzarella, vagy amit szeretsz)
  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd fel a sütőt 210 fokra. Bélelj ki egy nagy sütőlemezt sütőpapírral.
    2. A lereszelt cukkinit tedd egy nagy tálba, és hagyd pihenni 10-15 percig. Alaposan csavard ki a levét. Mire végzel, kb. 2 és fél csészényi reszelt cukkinid marad.
    3. Add hozzá a tojásokat, a lisztet, a reszelt Parmezán sajtot és a borsot, majd jó alaposan keverd össze.


    4. Oszd 4 felé a cukkinis tésztát, és szépen terítsd szét a sütőpapíron. Egy spatulával alakítsd őket lapos (kb.6 mm vastag)  és kb 12x12 cm széles szendvicskenyér formákká.


    5. Told a sütőbe 15 percre (vagy ameddig  világos barnává kezd pirulni). A spatulával óvatosan fordítsd meg a cukkinis lapokat, majd süsd további 10  percig (vagy míg világos barna nem lesz).
    6. Vedd ki a sütőből, és újra fordítsd vissza a kenyereket. A fölső része kicsit ropogós legyen, az alja kissé puhább. Erre a puhább félre kerül majd a sajt


    7. Tégy 1-1 vastag szelet sajtot mindkét cukkinis szendvicsbe. A grillezést a szokott módon végezd: kevés vajjal kend meg a szendvicsek külsejét, és egy szendvicssütőben addig süsd, míg a sajt meg nem olvad.
     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.