5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ettől lehidalsz! Ez a cukormentes málnahab most a legnagyobb kedvenc

Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 08. 11:00

Ez a finomság csupán 5 összetevõbõl áll, ráadásul cukor- és szénhidrátmentes. Érdemes eltenni a receptet, mert nemcsak málnából, hanem bármilyen más gyümölcsbõl is elkészítheted.

Itt a málnaszezon,  és most egy olyan édességet mutatunk, amiről akkor sem kell lemondanod, ha épp diétázol. Ez a finomság liszt- és cukormentes, pillanatok alatt elkészíthető.

Egy aprócska trükkre azonban érdemes odafigyelni. Ha lehet, folyékony édesítőt, például steviát használj hozzá, mert azt könnyebb a krémben eldolgozni, mint a por alakú cukorpótlókat.

HOZZÁVALÓK:

  • 22 dkg alacsony zsírtartalmú krémsajt
  • 1 csésze friss málna (ha fagyasztott, akkor kiolvasztva, lecsepegtetve)
  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 1 tk stevia csepp
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Keverőgépben keverd a krémsajtot tökéletesen krémessé. Add hozzá a málnát, majd, amikor már szép sima, akkor a tejszínt is. Végül habosítsd még egy percig könnyűre az édesítőszerrel.

    Ezzel a mennyiséggel 3 csészét tudsz megtölteni, de tálalhatod akár 6 személynek is, olyan kiadós.

    Tipp: ha kicsit gazdagabban szeretnéd, a tálalópohár aljára szórj szénhidrátcsökkentett piskótamorzsát. De ebből a krémből remek málnás sajttortortát is összedobhatsz.

     

     

     

     

                                   

                                    

                                  

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.