RETRO RÁDIÓ

A legjobb nyári köret, ha diétázol. Pillanatok alatt elkészítheted

A legjobb nyári köret, ha diétázol. Pillanatok alatt elkészítheted
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 28. 15:30

Nem akarsz hizlaló köretet enni, de már unod a nyers salátákat? Spenótból és karfiolból 10 perc alatt könnyû nyári köretet készíthetsz, ami bármilyen húsételhez remekül passzol.

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg bébi spenót
  • 1 kis fej karfiol (virágaira szedve)
  • 1 kis fej vöröshagyma (szeletelve)
  • ½ csésze reszelt mozzarella (és még egy kicsi a tetejére)
  • 2 ek tejszín
  • 1 ek vaj (és még egy kicsi a vöröshagyma pirításához)
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só és bors

  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
    2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig.
    3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolt a konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal.
    4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.


    5. Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.


    6. Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.