tóth gabi
Nem akarsz hizlaló köretet enni, de már unod a nyers salátákat? Spenótból és karfiolból 10 perc alatt könnyû nyári köretet készíthetsz, ami bármilyen húsételhez remekül passzol.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig.
3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolt a konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal.
4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.
5. Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.
6. Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.