kulcsár edina
Sokak életét keseríti meg a glutén, vagyis a gabonában található ártó fehérje. Ezt a palacsintát azonban az érzékenyek is bátran ehetik! Sõt! A diétázók is imádni fogják, hiszen hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Büntetlen élvezet, próbáld ki!
Egyszerűen és gyorsan fehér liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészítheted ezt az ínycsiklandó palacsintát, amit diéta alatt is bátran fogyaszthatsz. Sőt, ami a legjobb benne, hogy gluténmentes, így a gluténérzékenyek kedvence lehet.
Alapanyaga a nyílgyökérliszt, ami íztelen, fehér színű, por állagú (hintőpor jellegű), nagyon könnyen emészthető, egészséges lisztpótló termék. A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították, innen ered a neve. A nyílgyökér gluténmentes, gyakorlatilag "minden mentes" konyhai alapanyagok közé sorolható. Rendkívül egészséges növényi por. Bátran használd! Az elkészült palacsintát eperrel és csokiszósszal is bolondíthatod, hogy még finomabb legyen!
Egy nagy tálba üsd bele a tojásokat, majd kézi mixerrel verd fel, amíg halványsárga nem lesz: kb. 2 perc. Öntsd hozzá a mandulatejet, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, az olajat és pici sót, és keverd jól össze.
Olajozd be a palacsintasütő serpenyőt, majd közepes lángon forrósítsd fel. Önts egy fél merőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe, oszlasd el, és süsd meg mind a két oldalát szép halványbarnára.
Keverd össze egy kisebb lábasban a kakaóport, az édesítőszert, a sót, majd öntsd rá a vizet, és néha-néha megkeverve forrald fel. Amikor felforrt, akkor vedd le a lángot és alacsony lángon főzd még 1-2 percig. Vedd le a tűzről, kevergesd meg és hagyd hűlni.
A palacsintát hajtsd össze a kívánt módon, eperszemekkel díszítsd, és öntsd le a csokiszósszal.
Jó étvágyat!