Létrehozva: 2016.05.09.

Gluténérzékenyeknek is jár a palacsinta!

Sokak életét keseríti meg a glutén, vagyis a gabonában található ártó fehérje. Ezt a palacsintát azonban az érzékenyek is bátran ehetik! Sõt! A diétázók is imádni fogják, hiszen hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Büntetlen élvezet, próbáld ki!

Gluténérzékenyeknek is jár a palacsinta!

Egyszerűen és gyorsan fehér liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészítheted ezt az ínycsiklandó palacsintát, amit diéta  alatt is bátran fogyaszthatsz. Sőt, ami a legjobb benne, hogy gluténmentes, így a gluténérzékenyek kedvence lehet.

Alapanyaga a nyílgyökérliszt, ami íztelen, fehér színű, por állagú (hintőpor jellegű), nagyon könnyen emészthető, egészséges lisztpótló termék. A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították, innen ered a neve. A nyílgyökér gluténmentes, gyakorlatilag "minden mentes" konyhai alapanyagok közé sorolható.  Rendkívül egészséges növényi por. Bátran használd! Az elkészült palacsintát eperrel és csokiszósszal is bolondíthatod, hogy még finomabb legyen!

Palacsintatészta

Hozzávalók:

  • 2 nagy tojás
  • 1.5 dl mandulatej
  • 6 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál növényi olaj, pl. kókuszolaj
  • pici só
  • Így készítsd:

    Egy nagy tálba üsd bele a tojásokat, majd kézi mixerrel verd fel, amíg halványsárga nem lesz: kb. 2 perc. Öntsd hozzá a mandulatejet, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, az olajat és pici sót, és keverd jól össze. 

    Olajozd be a palacsintasütő serpenyőt, majd közepes lángon forrósítsd fel. Önts egy fél merőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe, oszlasd el, és süsd meg mind a két oldalát szép halványbarnára.

    Csokiszósz

    Hozzávalók:

  • 3 evőkanál holland (cukrozatlan) kakaópor
  • 2 kávéskanál édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
  • pici só
  • 1 dl víz
  • Elkészítése:

    Keverd össze egy kisebb lábasban a kakaóport, az édesítőszert, a sót, majd öntsd rá a vizet, és néha-néha megkeverve forrald fel. Amikor felforrt, akkor vedd le a lángot és alacsony lángon főzd még 1-2 percig. Vedd le a tűzről, kevergesd meg és hagyd hűlni.

    A palacsintát hajtsd össze a kívánt módon, eperszemekkel díszítsd, és öntsd le a csokiszósszal.

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek