Létrehozva: 2016.05.22.

Diétás álomtorta cukor nélkül: Málnás Pavlova

Sem csodálatosabbat, sem finomabbat elképzelni nem lehet. Roppanós és lágy habrétegek váltják egymást, friss eperrel, málnával. Isteni ízét nem a cukornak köszönheti, mert az nincs benne, így biztosan nem hizlal! Ez a torta maga a tökéletesség!

Íme, a tortacsoda, mely olyan szép, hogy szinte elakad a lélegzet, pedig talán ez a világ legegyszerűbb desszertje. Hófehér tésztája nem más, mint ropogósra sütött tojáshabpamacs. A krém, melyen a csábos gyümölcsök csücsülnek, pedig felvert tejszín. Éppen egyszerűségétől oly nagyszerű ez a süti, mely téged is elvarázsol! Legfőbb erénye pedig az, hogy egyáltalán nem tartalmaz cukrot. Nem kell aggódnod az esetleg felszaladó kilók miatt, mert ez süti nem hizlal!

Update Pavlova Torta

Knap Daniella receptje

 

Hozzávalók:

Habalap:
4 tojásfehérje
35 g Update1 Zero porrá darálva
10 g tápióka keményítő
1 mk fehérborecet

Krém és díszítés:
300 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
piros gyümölcsök (eper, málna, gránátalma, szeder,áfonya stb.)

Így készítsd:
1. A sütőt melegítsd 150 fokra.

2. A tojásfehérjét verd kemény habbá, közben add hozzá a borecetet és az édesítőt. Amikor szép fényes a hab, keverd bele a tápióka keményítőt is.

3. A habot - 4 kupacot kialakítva - kanalazd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tedd be a sütőbe. 

4. Sima alsó-felső sütést használj, ne légkeverést. 5 perc után vedd le a hőt 120-130 fokra, a továbbiakban ezen a hőfokon szárítsd tovább a habcsókokat.

5. Kb. 20 perc után kapcsold le a sütőt és nyitott sütőajtónál még kb 5-7 percig hagyd ott, majd vedd ki és tedd sütőrácsra.

6. A hideg tejszínt verd fel az édesítővel, és halmozd a kihűlt habcsókok tetejére, majd szórd meg gyümölcsökkel.

Kétszintesre is elkészítheted.

A friss gyümölcsök tetejét szórd meg porrá darált Update1 Zero-val és már  tálalhatod is.

Az édes habcsók a natúr tejszínnel és a savanykás gyömölcsökkel szuper kombinációt alkot!

Tippek:

Fontos, hogy szilikonos sütőpapírt használj, mert arról éles késsel alányúlva könnyedén le tudod emelni a kész habcsókokat

A sütést nagyon ki kell tapasztalni, mert könnyen megpirul a tojáshab.

Mivel a habcsók alap elég édes, így a tejszínt nem kell nagyon édesíteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek