kulcsár edina
Sem csodálatosabbat, sem finomabbat elképzelni nem lehet. Roppanós és lágy habrétegek váltják egymást, friss eperrel, málnával. Isteni ízét nem a cukornak köszönheti, mert az nincs benne, így biztosan nem hizlal! Ez a torta maga a tökéletesség!
Íme, a tortacsoda, mely olyan szép, hogy szinte elakad a lélegzet, pedig talán ez a világ legegyszerűbb desszertje. Hófehér tésztája nem más, mint ropogósra sütött tojáshabpamacs. A krém, melyen a csábos gyümölcsök csücsülnek, pedig felvert tejszín. Éppen egyszerűségétől oly nagyszerű ez a süti, mely téged is elvarázsol! Legfőbb erénye pedig az, hogy egyáltalán nem tartalmaz cukrot. Nem kell aggódnod az esetleg felszaladó kilók miatt, mert ez süti nem hizlal!
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
Habalap:
4 tojásfehérje
35 g Update1 Zero porrá darálva
10 g tápióka keményítő
1 mk fehérborecet
Krém és díszítés:
300 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
piros gyümölcsök (eper, málna, gránátalma, szeder,áfonya stb.)
Így készítsd:
1. A sütőt melegítsd 150 fokra.
2. A tojásfehérjét verd kemény habbá, közben add hozzá a borecetet és az édesítőt. Amikor szép fényes a hab, keverd bele a tápióka keményítőt is.
3. A habot - 4 kupacot kialakítva - kanalazd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tedd be a sütőbe.
4. Sima alsó-felső sütést használj, ne légkeverést. 5 perc után vedd le a hőt 120-130 fokra, a továbbiakban ezen a hőfokon szárítsd tovább a habcsókokat.
5. Kb. 20 perc után kapcsold le a sütőt és nyitott sütőajtónál még kb 5-7 percig hagyd ott, majd vedd ki és tedd sütőrácsra.
6. A hideg tejszínt verd fel az édesítővel, és halmozd a kihűlt habcsókok tetejére, majd szórd meg gyümölcsökkel.
Kétszintesre is elkészítheted.
A friss gyümölcsök tetejét szórd meg porrá darált Update1 Zero-val és már tálalhatod is.
Az édes habcsók a natúr tejszínnel és a savanykás gyömölcsökkel szuper kombinációt alkot!
Tippek:
Fontos, hogy szilikonos sütőpapírt használj, mert arról éles késsel alányúlva könnyedén le tudod emelni a kész habcsókokat
A sütést nagyon ki kell tapasztalni, mert könnyen megpirul a tojáshab.
Mivel a habcsók alap elég édes, így a tejszínt nem kell nagyon édesíteni.