tóth gabi
Ez a rafinált nokedli garantáltan alakbarát és egészséges is! Sokkal kevesebb benne a szénhidrát, mint a hagyományos változatban, mégis isteni finom! De a legjobb benne, hogy akár vacsorára is eheted!
Ha te is azok közé tartozol, akik imádják a nokedlit, de félsz, hogy meghízol tőle, akkor most figyelj. Mutatjuk, hogyan készíts nokedlit fehér liszt hozzáadása nélkül. Sőt, spenóttal megspékelve, hogy még egészségesebb legyen!
Hozzávalók:
Így készítsd:
- A friss spenótot forrázd le, késsel vagdosd át.
- A lisztet, a tojásokat, és a megfonnyasztott spenótot dolgozd össze, sózd meg és adj hozzá annyi vizet, amennyit felvesz ahhoz, hogy szaggatható tésztát kapj. Pihentesd pár percig.
- A nokedlimasszát dolgozd át még egyszer kifőzés előtt. A főzővízbe tegyél egy kis sót és olívaolajat.
- Forrásban lévő vízbe szaggasd ki a nokedlit, amint feljön a víz tetejére, szűrd le. Mehet is egy serpenyőbe! A nokedlit forgasd össze 1 evőkanálnyi olajjal, majd üsd rá tojásokat.
Szuper egészséges fogás, friss fejes salátával isteni!
Jó étvágyat!