tóth gabi
Nemcsak az egészségedre vigyáz ez az igazán kímélõ desszert, rengeteg idõt is spórol neked. Ugyanis ezt a finomságot sütni sem kell. Igazán üde, természetes ízével téged is elvarázsol!
Szerény megjelenése miatt esetleg észre sem vennéd ezt a sütit, ellenben ha egyszer megkóstolod, rájössz, hogy maga a tökéletesség!
Mivel minden hozzávaló nyers benne, eszméletlen erővel adja vissza a természet valódi é tiszta ízeit. Ráadásul az alma és a mák a citrom izgalmas illatával kiegészülve mesés harmóniát alkot, s ez teljesedik ki ebben a sütiben. Az pedig külön főnyeremény, hogy mindez a sok földi jó cukor nélkül lehet a tiéd, ha elkészíted ezt az egyszerű desszertet.
Hozzávalók
18 x 23 cm-es mérethez
Mákos réteg:
Almás réteg:
Tetejére:
Így készítsd:
1. A kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le.
2. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre.
3. A két alapot illetve a többi hozzávalót dolgozd össze, egynemű "tésztát" kapsz.
4. Az almát pucold meg, reszeld le, nyomkodd ki a levét. Add hozzá az útifűmaghéjat és a mézet, ízesítsd fahéjjal.
5. A mákos massza felét simítsd a tepsibe, egy kanád domború felével egyengesd el. Erre kerüljön az almás massza fele, ezt is simítsd el. Morzsoljuk rá a maradék mákos masszát. Óvatosan, hogy az almás részt ne nyomd szét, egyengesd simára. Végül mehet rá a maradék almás keverék, a tetejét hintsd kókuszreszelékkel.
6. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy igazán jól összeálljon a süti. Kockákra szeletelve kínálhatod.