tóth gabi
Végre nem tilos, ami finom! Mutatjuk, hogy készül diétás sült krumpli! Ez érdekli most legjobban a magyar diétázókat!
Ha te is diétáztál már az életedben, pontosan tudod, hogy a hatékonyság érdekében számos kellemetlen szabálynak kell megfelelni. A legrosszabb a szénhidrátmegvonás, és az emiatt tiltólistára került élelmiszerek mellőzése.
A sült krumpli tilalma pedig az egyik legfájóbb pont.
Szerencsére nem kell szenvedéssel töltened a napjaidat akkor sem, ha diétázol, hiszen a krumplit könnyen helyettesítheted a sokkal egészségesebb édesburgonyával!
Tudni kell erről a nagyon egészséges zöldségről, hogy nem éppen könnyű vele bánni. Hajlamos magába szívni az olajat, ezáltal inkább löttyedt lesz, nem pedig ropogós. Pürének még elmegy ez az állag, de sült krumplinak nem éppen az igazi...
Mi azonban már kitapasztaltuk az édesburgonya elkészítésének csínját-bínját, s hogy egyszerűsítsük te dolgodat, meg is mutatjuk a legjobb trükköket!
1. A megpucolt és hasábokra vágott édesburgonyát áztasd legalább egy órára hideg vízbe.
2. Áztatás után a krumplihasábokat szedd ki egy konyharuhára és hagyd megszikkadni. Majd tedd egy zacskóba az összes krumplit és rázd össze 1 evőkanálnyi keményítővel.
Sót tilos ilyenkor hozzátenni!
Fűszer viszont mehet rá!
3. Az így előkészített burgonyahasábokat sorakoztasd sütőpapírral vagy fóliával bélelt és olajjal kissé bespriccelt tepsibe.
Felülről is spriccelhetsz rá néhány csepp olajat. De tényleg csak pár cseppet!
4. 180 fokon süsd készre a finom krumplit. Könnyen meglehet, hogy a vízvesztéstől bekunkorodik, de ez cseppet sem von le élvezeti értékéből!
Kb. 20 perc alatt isteni ropogós lesz!
Most már sózhatod - persze csak módjával.