RETRO RÁDIÓ

Se liszt, se cukor: Tarol a neten a legújabb magyar diétás süticsoda!

Se liszt, se cukor: Tarol a neten a legújabb magyar diétás süticsoda!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 25. 07:45

Mindig hálásak a fogyókúrázók, ha felbukkan egy új, finomnak tûnõ recept. De ez a vaníliakrémes almás pite most a legnagyobb kedvenc, méghozzá a fitneszguru Norbi táborában! Õszintén megértjük!

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 5 tojás
  • 6 ek. zabpehely
  • 1 tk. édesítő (Update Lovely Sweet, 4-5 nyomás)
  • 1/2 t. őrölt fahéj
  • 1 cs. só
  • Így készítsd:

    1. A tojásokat válaszd szét.

    2. A sárgáját keverd habosra az édesítővel, keverj hozzá 5 evőkanál vizet, 6 evőkanál darált zabpelyhet és 1-2 mk sütőport. 

    3. A tojások fehérjét csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a zabpelyhes tojássárgához. 

    4. A tepsit béleld sütőpapírral, terítsd rá a masszát, oszlasd el és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd készre kb. 10 perc alatt.

    5. Míg sül, 3 almát reszelj le majd kevés őrölt fahéjjal dinszteld meg. Készíts el 1 cs. cukormentes vanília pudingot úgy, hogy az előírt tejmennyiség felét vízzel pótolod. Ha édesszájú vagy, édesítőt használj hozzá.

    6. A kész piskótalapot  vágd félbe. Az egyik felére simítsd rá az almát, erre pedig a vanília pudingot, majd borítsd rá a piskóta másik felét.

    7. Hagyd kihűlni, csak ezután szeleteld!

    Leírva talán macerásnak tűnik, de max. fél óra alatt megvan és higgyétek el, megéri!!!

    (Forrás: Berentz Sára)

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.