RETRO RÁDIÓ

Diétás álom: répatorta liszt és cukor nélkül

Diétás álom: répatorta liszt és cukor nélkül
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 16. 19:50

A húsvét egyik nagy sztárja a répatorta, aminek most megmutatjuk az egészséges változatát. Ezt a süteményt olyan könnyû elkészíteni, hogy az ünnepek után is hetente egyszer megsütöd majd.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor vagy eritriol, vagy más természetes diétás édesítőszer
  • 3 közepes sárgarépa lereszelve
  • 1 alma lereszelve
  • 10 dkg apró zabpehely
  • 5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, vagy paleo liszt
  • 10 őrölt mogyoró, vagy mandula, vagy dió
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • ízlés szerint cukrozatlan aszalt gyümölcsök
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Először melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    Keverd össze a tojásokat a cukorral és a fahéjjal. Aztán rakd hozzá a répát és az almát, majd az össze többi hozzávalót.

    Öntsd formába a masszát és süsd 25 percig.

    Magában is nagyon finom, de tehetsz a tetejére mascarpónéval kevert cukrozatlan tejszínhabot is.

    Tudtad? A zabpehelynek számos pozitív hatása van a szervezetre, ezenkívül élettani szempontból fontos alkotóelemeket; fehérjéket, rostokat, természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz!

    Zabpehelyből remek diétás kenyeret is süthetsz.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.