Létrehozva: 2016.03.16.

Diétás álom: répatorta liszt és cukor nélkül

A húsvét egyik nagy sztárja a répatorta, aminek most megmutatjuk az egészséges változatát. Ezt a süteményt olyan könnyû elkészíteni, hogy az ünnepek után is hetente egyszer megsütöd majd.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor vagy eritriol, vagy más természetes diétás édesítőszer
  • 3 közepes sárgarépa lereszelve
  • 1 alma lereszelve
  • 10 dkg apró zabpehely
  • 5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, vagy paleo liszt
  • 10 őrölt mogyoró, vagy mandula, vagy dió
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • ízlés szerint cukrozatlan aszalt gyümölcsök
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Először melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    Keverd össze a tojásokat a cukorral és a fahéjjal. Aztán rakd hozzá a répát és az almát, majd az össze többi hozzávalót.

    Öntsd formába a masszát és süsd 25 percig.

    Magában is nagyon finom, de tehetsz a tetejére mascarpónéval kevert cukrozatlan tejszínhabot is.

    Tudtad? A zabpehelynek számos pozitív hatása van a szervezetre, ezenkívül élettani szempontból fontos alkotóelemeket; fehérjéket, rostokat, természetes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz!

    Zabpehelyből remek diétás kenyeret is süthetsz.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek