kulcsár edina
Ez a sajtkrémmel töltött párnácska mindenkit lenyûgöz! Tésztája ropogós, tölteléke selymesen lágy, isteni finom! Alig van benne szénhidrát, elhízás kizárva! Ha nem akarsz magadra pluszkilókat, ezt nyugodtan eheted.
A finom sós nasikkal az a gond, hogy az ember csak belekóstol, aztán elkezdi csipegetni, majd nem bírja abbahagyni. A kilók pedig szaladnak fel... Ez a sajtkrémes párnácska is "eteti magát", isteni finom, nem tudsz leállni vele! Abban viszont biztos lehetsz, hogy elhízni nem fogsz tőle, hiszen alig van benne szénhidrát! Kínáld vendégeidnek, csomagold uzsonnára, vidd a munkahelyedre!
Knap Daniella receptje
(kb 20db-hoz)
Tésztához:
200 g Update1 Norbi liszt
150 g vaj
150 g túró
100 g tejföl
2 db tojássárgája
2 mk só
1 mk sütőpor
Töltelék:
50 g vaj
30 g Update1 Norbi liszt
125 g tej
55 g Cheddar sajt
60 g Trappista sajt
kevés só
Lekenéshez:
2 db tojássárgája
Díszítés:
1 tk. fekete szezámmag
Így készítsd:
1. A tésztához a túrót törd össze villával, majd a többi hozzávalóval együtt jól dolgozd össze. Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentesd a hűtőben.
2. Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a Norbi lisztet és keverd el, mintha egy rántást készítenél. Öntsd fel a tejjel, sózd meg és főzd sűrűre, majd add hozzá a lereszelt sajtokat és keverd addig, amíg felolvadnak. A kész krémet hagyd kihűlni.
3. Pihentetés után kinyújtsd ki a tésztát. Szórj alá lisztet, hogy ne ragadjon. Kör alakú (átmérő kb. 10 cm) formával szaggasd ki.
4. Mindegyik lapocska egyik oldalára tegyél egy-egy tk. sajtos tölteléket, majd hajtsd rá a tésztalap másik felét. Egy villával nyomkodd le a széleket, hogy biztosan zárjon.
5. A sajtos párnácskák tetejét kend le tojássárgájával, és szórd meg fekete szezámaggal. (Fehér szezámmag, köménymag, mák is megfelel.) Sütőpapírral bélelt tepsiben 170-180 fokon süsd aranyszínűre!
És íme, sütés után a sajtos párnácska:
TIPP
- Ha egy egész éjszakát hagyod pihenni a hűtőben a tésztát, sokkal könnyebb vele dolgozni!
- A tölteléket tényleg hidegen rakd a tésztára!