Létrehozva: 2016.02.21.

Itt a tökéletes sajtkrémes nasi, ettől biztosan nem hízol meg!

Ez a sajtkrémmel töltött párnácska mindenkit lenyûgöz! Tésztája ropogós, tölteléke selymesen lágy, isteni finom! Alig van benne szénhidrát, elhízás kizárva! Ha nem akarsz magadra pluszkilókat, ezt nyugodtan eheted.

A finom sós nasikkal az a gond, hogy az ember csak belekóstol, aztán elkezdi csipegetni, majd nem bírja abbahagyni. A kilók pedig szaladnak fel... Ez a sajtkrémes párnácska is "eteti magát", isteni finom, nem tudsz leállni vele! Abban viszont biztos lehetsz, hogy elhízni nem fogsz tőle, hiszen alig van benne szénhidrát! Kínáld vendégeidnek, csomagold uzsonnára, vidd a munkahelyedre!

Sajtkrémes párnácska

Knap Daniella receptje

(kb 20db-hoz)

Tésztához:

200 g Update1 Norbi liszt

150 g vaj

150 g túró

100 g tejföl

2 db tojássárgája

2 mk só

1 mk sütőpor

Töltelék:

50 g vaj

30 g Update1 Norbi liszt

125 g tej

55 g Cheddar sajt

60 g Trappista sajt

kevés só

Lekenéshez:

2 db tojássárgája

Díszítés:

1 tk. fekete szezámmag

 

Így készítsd:

1. A tésztához a túrót törd össze villával, majd a többi hozzávalóval együtt jól dolgozd össze. Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentesd a hűtőben.

2. Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a Norbi lisztet és keverd el, mintha egy rántást készítenél. Öntsd fel a tejjel, sózd meg és főzd sűrűre, majd add hozzá a lereszelt sajtokat és keverd addig, amíg felolvadnak. A kész krémet hagyd kihűlni. 

3. Pihentetés után kinyújtsd ki a tésztát. Szórj alá lisztet, hogy ne ragadjon. Kör alakú (átmérő kb. 10 cm) formával szaggasd ki.

4. Mindegyik lapocska egyik oldalára tegyél egy-egy tk. sajtos tölteléket, majd hajtsd rá  a tésztalap másik felét. Egy villával nyomkodd le a széleket, hogy biztosan zárjon.

5. A sajtos párnácskák tetejét kend le tojássárgájával, és szórd meg fekete szezámaggal. (Fehér szezámmag, köménymag, mák is megfelel.) Sütőpapírral bélelt tepsiben 170-180 fokon süsd aranyszínűre!

És íme, sütés után a sajtos párnácska:

TIPP

- Ha egy egész éjszakát hagyod pihenni a hűtőben a tésztát, sokkal könnyebb vele dolgozni!

- A tölteléket tényleg hidegen rakd a tésztára!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek