Főzésnél több hasznos anyag is megmarad. A krumplifőző víz alkalmazása pedig kihagyhatatlan a háztartásban. Ne öntsd ki!
A krumpli nagyon értékes tápanyagokat tartalmaz, és nincs is olyan család, aki ne imádná különböző módon elkészítve. Nem is gondolnád mennyi mindenre használható a krumplifőző víz. A tápanyagok nagy része hőkezelés során átkerül a vízbe, és ez nagyon jó hatással van a testre, de más háztartási, és kerti praktikákhoz is tudod alkalmazni.
Krumplifőző víz/ Fotó: Africa Studio / Shutterstock
A krumplifőző víz hasznosítása
Fogyaszd egészségvédő italként! A benne lévő fenolos vegyületeket miatt remek antioxidáns hatású, segít feloldani a vesekövet.
Használd a lefolyóba: a burgonya vízébe kioldódott keményítő miatt szuper zsíroldó hatása van. Egyszerűen öntsd bele a lefolyóba, és megteszi erős hatását. Kisebb esélye lesz a dugulásnak, zsírtalanítja a csöveket.
Szuper tisztító hatása van, használd az üvegedényekhez. Nedvesíts meg egy ruhát keményítős vízzel, és dörzsöld át vele az üveg felületét, majd tiszta vizes mikroszálas kendővel takarítsd le a maradékot.
Tápláld a főzővízzel a szobanövényeidet, hiszen a benne lévő ásványi anyagok tökéletesen táplálják azokat. Fontos információ: ne adj hozzá sót- mert az károsíthatja a növényeiket.
Kártevők, levéltetvek ellen szuper a természetes védekezéshez. Ha a krumplit a héjában főződ meg, akkor abból szolanin vegyület kerül a vízbe. Ez biológiai rovarirtóként hasznos és még környezetbarát is. Tartsd a növényeidtől távol vele a kártevőket!
Jó tudni a krumpliról:
Tápanyagokban gazdag: C-vitamin, B6-vitamin, és Kálium van benne
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.