Marics Peti
Valljuk be, a lángos hozzátartozik a nyárhoz. Azonban nagyon nem mindegy, hol vásárolod meg. Mutatjuk, mire figyelj!
A lángos hozzátartozik a nyári érzéshez: milyen jól is tud esni a strandon, vagy akár a Római parton egy-egy finom falat. Nem mindegy azonban, hol vásárolsz. Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne érjen csalódás - és hasmenés.
Nyilván ahol sültek vannak, ott olajszag is van. Ha azonban ennek állott vagy égett szaga van, inkább fordulj ki a sorból. Élhetsz ugyanis a gyanúperrel, hogy egy ilyen helyen nem sűrűn cserélik az olajat.
A lángost mindig frissen kell készíteni, így ha hidegen, vagy épp csak langyosan kapod meg, add vissza.
Alap elvárás, hogy ahol étellel foglalkoznak, ott viseljenek kesztyűt - és amikor elfogadják a pénzt, akkor se azzal a kesztyűs kézzel tegyék, amellyel utána az ételhez nyúlnak.
Fontos szempont, hogy védjék a tésztát és az elkészült lángost is a rovarok ellen. Ne hozzunk el olyan ételt, amelyet kiraktak a pultra és esetleg már elkezdtek rászállni a legyek - hívta fel a figyelmet a Mindmegette.
A lángossütés nem éppen egy tiszta munka, elkerülhetetlen, hogy az olaj kispricceljen. Viszont amennyiben azt tapasztaljuk, hogy az egész pult ragad, valamint az olaj már odaszáradt, akkor inkább keressünk másik helyet, hiszen ez utalhat arra, hogy nem takarítanak rendszeresen.
Mindig nézzük meg, hogy a feltétet a hűtőből veszik-e ki.