Létrehozva: 2024.02.06.

Pillanatok alatt elkészülnek: Itt van az intelligens krémes és az okos keksz receptje

Olyan desszertekre vágyunk, amelyek pillanatok alatt elkészülnek, és egyszerűen elronthatatlanok? Az intelligens krémes rétegei például maguktól alakulnak ki, míg a keksz a mikróban sül ropogósra.

Intelligens krémes

krémes
Fotó: Mindmegette


 

Elkészítési idő: 45 perc

1 adag kb.:

Hozzávalók (6 adag):

25 dkg cukor

10 db tojás

1 l tej

15 dkg vaj

2 tasak bourbon vaníliás cukor

10 ek liszt

5 dkg vaj

1 ek liszt

 

Elkészítése:

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kétféle cukrot a tojások sárgájával elkeverjük. 

2. Hozzáadjuk a vajat, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, simára keverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Egy nagyon folyékony masszát kapunk, de nincs miért aggódni, mert míg sül, az anyagok szépen elválnak egymástól: alul és felül tésztaréteg képződik, és középen krém.

3. A folyékony masszát, vajjal kikent, és kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.


 

Okos torta

 

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

1 adag kb.:

Hozzávalók (4 személyre):

4 tojás

1 csipet só

125 g vaj

1 bögre víz

1 bögre cukor

2 bögre meleg tej

115 g liszt

1 teáskanál vanília

porcukor a szóráshoz

 

Elkészítése:

1. Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük ezeket két külön tálba. A fehérjéből verjünk kemény habot, majd tegyünk bele egy csipet sót. 

2. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a sárgájához a vizet és a cukrot, öntsük hozzá a kihűtött vajat és keverjük össze. 

3. Öntsük hozzá a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet és a vaníliát. Ismét keverjük jól össze, és óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot. 

4. Az elkészített masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 60 percig. Amikor készre sült, hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral. Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Sütés közben háromrétegűvé válik a tészta, így lesz benne krém is. 


Agyafúrt csokis keksz

 

Elkészítési idő: 10 perc

1 adag kb.:

Hozzávalók (2 adaghoz):

1 nagy evőkanál vaj

2 evőkanál cukor

2 csipet só

1 kávéskanál szódabikarbóna

0,5 dl tej

1 bögre liszt

Csokicseppek vagy apróra vágott csokidarabkák (ízlés szerint

 

Elkészítése:

1. Készítsünk elő minden hozzávalót, és a vajat egy kis tálkában tegyük fél percre mikróba, hogy megolvadjon.

2. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük jól össze, majd mehet bele a só, a szódabikarbóna és a tej. Miután ezeket is jól összekevertük, mehetnek hozzá a csokidarabok, végül a liszt is.

3. A kész masszából formázzunk kisebb golyókat, amiket helyezzünk egy olajjal nagyon vékonyan kikent sütőpapírra, és nyomkodjuk le őket tenyérrel, hogy vékony süti formákat kapjunk.

4. Vegyünk elő egy tálat, ami bírja a mikrózást és helyezzünk rá annyi sütit, ami ráfér. Kezdjük el sütni a kekszeket másfél percig 800 watton. Ha úgy érezzük, hogy még nem jó az állaguk, akkor még tegyük őket vissza egy rövid időre. A keksz vastagságától függ, milyen gyorsan sülnek át.

5. Hagyjuk kihűlni, mert csak ezután nyeri el a valódi keksz állagot, és már kínálhatjuk is.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek