Ha ránézel erre az ínycsiklandó és gyönyörűszép sütire, azt gondolhatod, hogy nagyon nehéz elkészíteni. Pedig a csodás almarózsa nem is annyira bonyolult. Kezdőként is könnyen megoldod, hidd el! Szerencsére nem szükséges hozzá sok alapanyag. A leveles tésztát készen megveheted, praktikus mindig tartanod belőle egy-két csomaggal a hűtőszekrényben. Így bármikor varázsolhatsz szép és finom sütit az asztalra, mutatjuk a receptet:
Almarózsa
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
3 db alma
5 ek cukor
2 tk fahéj
csipetnyi szerecsendió
1 tk citrom
4 csésze víz
3 ek cukor
2 ek citromlé
Így készítsd el:
Mosd meg az almákat, vágd félbe , vágd ki a magházat. Tegyél fel főni vízet 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Vágd fel az almákat vékony szerletekre, majd tedd a forrásban lévő vízbe 1-2 percre. Szűrd le, majd szárítsd meg meg papírtörlőn, a megpuhult almaszeleteket.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, vágd fel kétujjnyi széles csíkokra derelyevágóval. Szórd meg cukor, fahéj, szerencsendió és citromhéj keverékével.
A csíkokat jobbról balra haladva rakd ki almaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Majda bal szélről indulva szorosan csavard fel a tésztát. Végét kissé nedves ujjal csípd össze. A rózsa formájú tekercseket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben 220 C fokon 35 percig süsd. Amikor kihűlt, szórd meg porcukorral.