RETRO RÁDIÓ

Almarózsa: kèszítsd el az ősz legfinomabb és legszebb süteményét

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 09. 02. 17:40

Csodás rózsás süti, amit ideje elkészíteni! Az egész calád imádni fogja, és a vasárnapi ebéd dísze lehet az asztalon.

Ha ránézel erre az ínycsiklandó és gyönyörűszép sütire, azt gondolhatod, hogy nagyon nehéz elkészíteni. Pedig a csodás almarózsa nem is annyira bonyolult. Kezdőként is könnyen megoldod, hidd el! Szerencsére nem szükséges hozzá sok alapanyag.  A leveles tésztát készen megveheted, praktikus mindig tartanod belőle egy-két csomaggal a hűtőszekrényben. Így bármikor varázsolhatsz szép és finom sütit az asztalra, mutatjuk a receptet:

Almarózsa

Tasty,Rose,Shaped,Apple,Pastry,On,Wooden,Table
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 3 db alma
  • 5 ek cukor
  • 2 tk fahéj
  • csipetnyi szerecsendió
  • 1 tk citrom
  • 4 csésze víz
  • 3 ek cukor
  • 2 ek  citromlé

Így készítsd el:

  1. Mosd meg az almákat, vágd félbe , vágd ki a magházat. Tegyél fel főni vízet 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Vágd fel az almákat vékony szerletekre, majd tedd a forrásban lévő vízbe 1-2 percre. Szűrd le, majd szárítsd meg  meg papírtörlőn, a megpuhult almaszeleteket.
  2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, vágd fel kétujjnyi széles csíkokra derelyevágóval. Szórd meg cukor, fahéj, szerencsendió és citromhéj keverékével.
  3.  A csíkokat jobbról balra haladva rakd ki almaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Majda bal szélről indulva szorosan csavard fel a tésztát. Végét kissé nedves ujjal csípd össze. A rózsa formájú tekercseket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben 220 C fokon 35 percig süsd. Amikor kihűlt, szórd meg porcukorral.

Jó étávgyat!

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.