Létrehozva: 2022.09.02.

Almarózsa: kèszítsd el az ősz legfinomabb és legszebb süteményét

Csodás rózsás süti, amit ideje elkészíteni! Az egész calád imádni fogja, és a vasárnapi ebéd dísze lehet az asztalon.

Szerző Sors Edina

Ha ránézel erre az ínycsiklandó és gyönyörűszép sütire, azt gondolhatod, hogy nagyon nehéz elkészíteni. Pedig a csodás almarózsa nem is annyira bonyolult. Kezdőként is könnyen megoldod, hidd el! Szerencsére nem szükséges hozzá sok alapanyag.  A leveles tésztát készen megveheted, praktikus mindig tartanod belőle egy-két csomaggal a hűtőszekrényben. Így bármikor varázsolhatsz szép és finom sütit az asztalra, mutatjuk a receptet:

Almarózsa

Tasty,Rose,Shaped,Apple,Pastry,On,Wooden,Table
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 3 db alma
  • 5 ek cukor
  • 2 tk fahéj
  • csipetnyi szerecsendió
  • 1 tk citrom
  • 4 csésze víz
  • 3 ek cukor
  • 2 ek  citromlé

Így készítsd el:

  1. Mosd meg az almákat, vágd félbe , vágd ki a magházat. Tegyél fel főni vízet 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Vágd fel az almákat vékony szerletekre, majd tedd a forrásban lévő vízbe 1-2 percre. Szűrd le, majd szárítsd meg  meg papírtörlőn, a megpuhult almaszeleteket.
  2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, vágd fel kétujjnyi széles csíkokra derelyevágóval. Szórd meg cukor, fahéj, szerencsendió és citromhéj keverékével.
  3.  A csíkokat jobbról balra haladva rakd ki almaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Majda bal szélről indulva szorosan csavard fel a tésztát. Végét kissé nedves ujjal csípd össze. A rózsa formájú tekercseket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben 220 C fokon 35 percig süsd. Amikor kihűlt, szórd meg porcukorral.

Jó étávgyat!

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek