Egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészíthető az igazi puha sütemény. Jolly joker ez a tészta, rengeteg lehetőséget kínál! Beletöltheted a nagyi lekvárját, krémet, csokit, pudingot, de gyümölcsöt, nutellát is tehetsz bele. Simán porcukorral is fogyaszthatod.
Egyszerű piskóta
Hozzávalók:
3 db tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
(Természetesen, ha 4 tagú a család, akkor duplázd az adagot!)
Így készítsd el:
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját keverd ki a cukor felével.
Amikor a fehérje kemény, szórd bele a maradék cukrot, és még kicsit együtt is kavard tovább.
A fehérjéhez lassan add hozzá a sárgáját, és géppel a leglassúbb fokozaton dolgozz vele.
Egy kanál segítségével óvatosan és apránként add hozzá a lisztet, és forgasd át.
Kivajazott, liszttel vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába a tésztát kanalazd bele.
Előmelegített sütőben 160 C fokon, 20 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat!
A tökéletes piskóta titka:
20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
Csinálhatod kakaós változatban is. Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!