Létrehozva: 2022.01.17.

Gyorsan elkészíthető, isteni téli levesek

Télen nagyon jólesik egy forró, villámgyorsan összedobható leves. Nem csak a hétvégi menüben szuper, de hétköznap este sem szabad kihagyni! Mutatunk három receptet.

Szerző Sors Edina

A téli, gyors levesek a nagy hidegben mindig jól jönnek! Főleg, ha igazi levesimádó vagy. Ebben az esetben ezeket a recepteket ki ne hagyd! Villámgyorsan elkészítheted a legfinomabb krémleveseket.

1. Gombakrémeleves

Téli gyors levesek
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • só,borrs
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Tisztítsd meg a gombákat,tegyél félre 10-15 egyforma fejet, a többit szeleteld fel.
  • Aprítsd fel a vöröshagmát, és olajon dinszteld meg. Add hozzá a gombát, és pirítsd meg egy kicsit, majd engedd fel 1 l vízzel. Sózd, borsózd, és főzd tovább 10 percen keresztül.
  • Közben a gombafejeket szeleteld fel, és vajon pirítsd barnára, sózd, bosózd!
  • A gombalevest botmixerrel turmixold össze, add hozzá a tejszínt, és újra forrald fel. Végül keverd bele a dinsztelt szeleteket is.
  • Jó étvágyat!

    2. Gyömbéres répakrémleves

    Téli gyors levesek Fotó: Shutterstock

    Hozzávalók:

  • 50 dkg répa
  • 2 db újhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 tk. curry
  • 1 dkg gyömbér
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ek. tejföl
  • Így készítsd el:

  • Pucold meg a répákat és durván reszeld le. A hagymát pucold meg és karikázd fel, a zöldjét tedd félre, a fehérjét pirítsd meg vajon.
  • Ezután add hozzá a répát, a curryt és a gyömbért. Rövid ideig így párold, majd öntsd fel alaplével, tejszínnel és 10 perc alatt forrald össze az egészet.
  • Végül add hozzá a citromlevet és botmixerrel pürésítsd! Ízlés szerint locsold meg tejföllel, és szórd rá a hagyma zöldjét.
  • Jó étvágyat!

    3. Karfiolkrémleves

    Téli gyors levesek Fotó: Shutterstock

    Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 2 ek. olivaolaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1l zöldségleves alaplé
  • só,bors
  • Pirított kenyérkockák
  • petrezselyem
  • durvára őrölt színes bors
  • Így készítsd el:

  • Hámozd meg a vöröshagymát, fokhagymát és a burgonyát. A hagymát aprítsd finomra, a burgonyát apró darabokra. A karfiolt mosd meg, csepegtesd le, és szedd apró rózsákra.
  • Lábasban fonnyaszd meg olajon a hagymákat, add hozzá a karfiolt és a burgonyát, majd pirítsd meg. Csipegesd rá a leszedegetett kakukkfüvet, öntsd fel az alaplével, sózd, borsózd, majd forrald fel közepes lángon, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
  • Botmixerrel pürésítsd, majd pirított kenyérkockával, petrezselyemmel, és egy kis durvára őrölt borssal tálald.
  • Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek