Télen nagyon jólesik egy forró, villámgyorsan összedobható leves. Nem csak a hétvégi menüben szuper, de hétköznap este sem szabad kihagyni! Mutatunk három receptet.
A téli, gyors levesek a nagy hidegben mindig jól jönnek! Főleg, ha igazi levesimádó vagy. Ebben az esetben ezeket a recepteket ki ne hagyd! Villámgyorsan elkészítheted a legfinomabb krémleveseket.
1. Gombakrémeleves
Téli gyors levesek Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
1 kg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
só,borrs
olaj
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a gombákat,tegyél félre 10-15 egyforma fejet, a többit szeleteld fel.
Aprítsd fel a vöröshagmát, és olajon dinszteld meg. Add hozzá a gombát, és pirítsd meg egy kicsit, majd engedd fel 1 l vízzel. Sózd, borsózd, és főzd tovább 10 percen keresztül.
Közben a gombafejeket szeleteld fel, és vajon pirítsd barnára, sózd, bosózd!
A gombalevest botmixerrel turmixold össze, add hozzá a tejszínt, és újra forrald fel. Végül keverd bele a dinsztelt szeleteket is.
Jó étvágyat!
2. Gyömbéres répakrémleves
Téli gyors levesek Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
50 dkg répa
2 db újhagyma
1 ek. vaj
1 tk. curry
1 dkg gyömbér
0,5 l zöldségalaplé
2 dl tejszín
1 ek. citromlé
2 ek. tejföl
Így készítsd el:
Pucold meg a répákat és durván reszeld le. A hagymát pucold meg és karikázd fel, a zöldjét tedd félre, a fehérjét pirítsd meg vajon.
Ezután add hozzá a répát, a curryt és a gyömbért. Rövid ideig így párold, majd öntsd fel alaplével, tejszínnel és 10 perc alatt forrald össze az egészet.
Végül add hozzá a citromlevet és botmixerrel pürésítsd! Ízlés szerint locsold meg tejföllel, és szórd rá a hagyma zöldjét.
Jó étvágyat!
3. Karfiolkrémleves
Téli gyors levesek Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db burgonya
2 ek. olivaolaj
1 ág kakukkfű
1l zöldségleves alaplé
só,bors
Pirított kenyérkockák
petrezselyem
durvára őrölt színes bors
Így készítsd el:
Hámozd meg a vöröshagymát, fokhagymát és a burgonyát. A hagymát aprítsd finomra, a burgonyát apró darabokra. A karfiolt mosd meg, csepegtesd le, és szedd apró rózsákra.
Lábasban fonnyaszd meg olajon a hagymákat, add hozzá a karfiolt és a burgonyát, majd pirítsd meg. Csipegesd rá a leszedegetett kakukkfüvet, öntsd fel az alaplével, sózd, borsózd, majd forrald fel közepes lángon, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Botmixerrel pürésítsd, majd pirított kenyérkockával, petrezselyemmel, és egy kis durvára őrölt borssal tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.