Létrehozva: 2021.12.12.

Telitalálat: Liszt nélkül készül a mandulás csokitorta

Fantasztikus ez a torta! A hagyományos karácsonyi sütik mellett a helye! Nem bánod meg, igazi ízélmény. Íme a recept!

Kopogtat a karácsony az ablakon, a hagyományos sütik mellett mindig elkél egy fantasztikusan finom mandulás csokoládétorta. Most lisztmentesen készítheted el az ünnepi édességet! Ne hagyd ki, garantáltan imádni fogod, és a család is elégedett lesz. A gyerekekről nem is beszélve!

Mandulás csokitorta

Mandulás csokoládétorta
Fotó: instagram

Hozzávalók:

tészta:

  • 160 g mandula
  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 70 g cukor
  • krém:

  • 80 g fehér csokoládé
  • 90 ml habtejszín ( cukormentes, ha lehet )
  • 4 tojássárgája
  • 15 g cukor
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 80 ml tej
  • 50 g puha vaj
  • díszítés:

  • 20 g mandula
  • 100 g tejcsokoládé
  • 70 ml tejszínhab
  • Így készítsd el:

  • A mandulát daráld le és tedd félre. A tojásfehérjéket sózd meg és verd fel habosra. Öntsd hozzá a cukrot és habosítsd. Majd óvatosan, habverővel keverd hozzá a mandulát.
  • Egy 30x20-as sütőbe rakj sütőpapírt és tedd bele a tésztát. Oszd el egyenletesen. 180 C fokon 25 percig süsd!
  • Vágd le a kész tészta széleit! ( A gyerekek imádni fogják. ) Vágd ketté a tésztát.
  • A krémet is készítsd el: rakd a tejszínt egy lábosba, melegítsd meg, add hozzá a vajat, amíg teljesen el nem olvad benne, majd öntsd ki egy tálba.
  • Egy lábosba tedd bele a tojássárgákat, a cukrot , a tejet, a kukoricakeményítőt, lassú tűzön keverd össze, amíg krémes nem lesz.
  • Tedd ki egy tányérra, fólia alatt hagyd kihűlni, majd add hozzá a tejszínhez a tálban. Keverd el.
  • Egy másik tálba rakj vajat, mixerrel keverd fel és add hozzá a krémet, keverd össze és tedd az egészet 1 órára a hűtőszekrénybe.
  • 1 óra elteltével a tészta egyik felét helyezd egy sütőpapírra, majd kend a tetejére a krém felét. Helyezd a krémre a tészta másik felét, és arra kend a krém maradékát. Egyenletesen, szépen oszd el, majd a torta oldalát is kend be vele. Rakd be 30 percre a hűtőbe.
  • Melegíts egy lábosban ismét tejszínt, most már a díszítéshez. Add hozzá a csokoládét. Várd meg, amíg a csoki felolvad benne. Szórj a tortára manduladarabkákat, majd csorgasd rá a csokoládét, és egyengesd el. Az oldalára is kerüljön a csokiból!
  • Tedd be a hűtőbe még 2 órára.
  • Jó étvágyat a finomsághoz!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek