Kopogtat a karácsony az ablakon, a hagyományos sütik mellett mindig elkél egy fantasztikusan finom mandulás csokoládétorta. Most lisztmentesen készítheted el az ünnepi édességet! Ne hagyd ki, garantáltan imádni fogod, és a család is elégedett lesz. A gyerekekről nem is beszélve!
Mandulás csokitorta
Hozzávalók:
tészta:
160 g mandula
4 tojásfehérje
csipet só
70 g cukor
krém:
80 g fehér csokoládé
90 ml habtejszín ( cukormentes, ha lehet )
4 tojássárgája
15 g cukor
10 g kukoricakeményítő
80 ml tej
50 g puha vaj
díszítés:
20 g mandula
100 g tejcsokoládé
70 ml tejszínhab
Így készítsd el:
A mandulát daráld le és tedd félre. A tojásfehérjéket sózd meg és verd fel habosra. Öntsd hozzá a cukrot és habosítsd. Majd óvatosan, habverővel keverd hozzá a mandulát.
Egy 30x20-as sütőbe rakj sütőpapírt és tedd bele a tésztát. Oszd el egyenletesen. 180 C fokon 25 percig süsd!
Vágd le a kész tészta széleit! ( A gyerekek imádni fogják. ) Vágd ketté a tésztát.
A krémet is készítsd el: rakd a tejszínt egy lábosba, melegítsd meg, add hozzá a vajat, amíg teljesen el nem olvad benne, majd öntsd ki egy tálba.
Egy lábosba tedd bele a tojássárgákat, a cukrot , a tejet, a kukoricakeményítőt, lassú tűzön keverd össze, amíg krémes nem lesz.
Tedd ki egy tányérra, fólia alatt hagyd kihűlni, majd add hozzá a tejszínhez a tálban. Keverd el.
Egy másik tálba rakj vajat, mixerrel keverd fel és add hozzá a krémet, keverd össze és tedd az egészet 1 órára a hűtőszekrénybe.
1 óra elteltével a tészta egyik felét helyezd egy sütőpapírra, majd kend a tetejére a krém felét. Helyezd a krémre a tészta másik felét, és arra kend a krém maradékát. Egyenletesen, szépen oszd el, majd a torta oldalát is kend be vele. Rakd be 30 percre a hűtőbe.
Melegíts egy lábosban ismét tejszínt, most már a díszítéshez. Add hozzá a csokoládét. Várd meg, amíg a csoki felolvad benne. Szórj a tortára manduladarabkákat, majd csorgasd rá a csokoládét, és egyengesd el. Az oldalára is kerüljön a csokiból!