Kihagyhatatlan ez recept, hidd el, te is megérdemelsz belőle egy-egy szeletet! Már a látványtól is összefut a nyál a szádban. A zebratortát imádni fogják a gyerekek is! Nem kétséges, ez a hétvége legjobb választása.
Zebratorta
Hozzávalók:
180 g omlós csokis keksz
70 dkg olvasztott vaj
1 ek. tej
30 g zselatin
150 ml tej
400 g tejföl
300 g sűrített tej
200 g tejszín
10-15 g vaníliás cukor
30 g kakaó
Így készítsd el:
Daráld le a kekszet, öntsd hozzá a vajat és a tejet. Ismét daráld össze nagy késes robotgéppel.
Egy tortaformába tedd bele a tésztát, jol egyengesd el. Rakd be pihenni a hűtőbe 10 percre.
A zselatint és a 150 ml tejet keverd össze egy pohárban és hagyd állni.
A tejfölt és a sűrített tejet is jól keverd össze.
A tejszínt verd habosra.
A zselatinthoz néhány kanál tejföl keveréket adj hozzá, de legyen a két folyadék nagyjából egy hőfokon, hogy könnyen oldódjon.
Majd ezt öntsd hozzá a tejszínhez és keverd jól össze. Oszd két egyenlő részre. Az egyikbe rakj vaníliás cukrot, a másikba kakaót.
Melegítsd fel egy kicsit a kakaós krémet, hogy a massza jó folyékony legyen.
A tortaalapot a hűtőböl vedd ki és 6 ek. csokoládé krémet egyenletesen kenj rá. Ezután 4 ek. fehér krémet rakj a közepére, majd arra rá megincs csokoládés krémet 4 kanállal, és így egyenként ismételd meg, amíg a krém el nem fogy.
Ha ügyes vagy szép csíkos tortát kapsz. Már csak egy hurkapálcával kell belehúznod, felező, majd negyedelő, nyolcadoló csíkokat. Így helyezd be a tortát 4-6 órára a hűtőszekrénybe.