tóth gabi
Tökéletes párosítás, az idei nyár slágere lesz ez az isteni desszert
Mi lehet annál finomabb, mint amikor az isteni étcsokis browniet és a finom krémes-kávés tiramisut keresztezed? Mennyei ízélmény és maximális élvezet! A tiramisu brownie egy fergeteges találmány, ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű, hiszen az alapja maga a brownie tésztája, a tetejére pedig a kávéval átitatott babapiskóta és a tiramisu krém kerül. Ha mindezt megkoronázod még egy kis friss eperrel vagy málnával, tökéletes lesz a végeredmény. Az idei nyár slágere minden kétséget kizáróan ez a desszert lesz!
Brownie tészta hozzávalók:
Tiramisu krém hozzávalók:
+ kb. 150 gramm babapiskóta és egy kis kakaószórás a tetejére
Az étcsokoládét vágd fel apró darabokra és vízgőz felett lassan olvaszd fel. Ezalatt a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy tálban mixer segítségével keverd alaposan össze, majd a felolvasztott étcsokoládét is öntsd hozzá és keverd az egészet krémes masszává. Ha ezzel megvagy, adj hozzá három darab egész tojást és két tojásfehérjét, majd keverd homogén állagúra a krémet. Utolsó lépésben keverd még hozzá a kimért lisztet, és ezzel kész vagy a brownie tésztájával. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a tésztát, 175 fokon 45 perc alatt süsd készre a browniet.
A mascarpone krémet a cukorral, a vanília kivonattal (vagy aromával) alaposan keverd össze. A tojásfehérjéket verd fel habosra, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon menjen szét, forgasd hozzá a krémhez. Most már összeállíthatod a tiramisu browniet.
A megsütött és kihűlt brownie tészta lesz az alapja a desszertnek, erre helyezz sorban babapiskótákat a cukros oldalukkal lefelé, majd locsold meg őket az eszpresszó kávéval. Ezután a tiramisu krémet óvatosan kend rá a tetejére, végezetül szórd meg kakaóval. Rakd a hűtőbe egy kis időre, tálaláskor friss eperrel vagy málnával kínálhatod, hogy teljes legyen az élvezet.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!