Egy jó marhapörkölt idén sem maradhat ki a nyári családi étlapról. Készítheted a konyhában és természetesen bográcsban is a szabadban. Isteni receptet mutatunk. Marhapörkölt nélkül szinte nincs is nyár!
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
2 fej vöröshagyma
1 g fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 db paprika
2 db paradicsom
4 ek olaj, vagy zsír
2 dl vörösbor
só,bors, majorána
Így készítsd el:
Mosd meg a húst és tisztítsd meg a hártyáktól. Vágd fel apró kockákra. A hagymát, a fokhagymát pucold meg és vágd össze.
Olajon piritsd meg a hagymát. Vedd le a tűzről, szórd rá a pirospaprikát. Add hozzá a húst, és a tüzön pirítsd kissé le.
Paprikát, paradicsomot öblítsd le, vágd össze, és add a húshoz. Majd öntsd fel a borral, sózd, borsozd, fűszerezd majorannával. Lefedve párold. Amikor elfőtte a levét, adj hozzá vizet. Ne sokat tegyél hozzá, hanem apránként. Fontos, hogy a hús sűrű lében párolódjon.
Főzési idő: nagyjából 2 óra. Nokedlivel, tarhonyával vagy főtt burgonyával, esetleg knédlivel isteni. A kovászos uborkát se fejtsd el hozzá.
Jó étvágyat!
Tipp: Természetesen a vörösbor elhagyható, de nagyon feldobja az ételet, mi ezért beletettük! Az alkoholtartalma elfő, emiatt nem kell aggódni. És ne feledd, zsírral készítve az igazi!