Ahány ház, annyi szokás. Ez igaz a marhapörköltre is. Mutatunk egy receptet, amit ha követsz, az étel mindenkinek ízleni fog.
Egy jó marhapörkölt idén sem maradhat ki a nyári családi étlapról. Készítheted a konyhában és természetesen bográcsban is a szabadban. Isteni receptet mutatunk. Marhapörkölt nélkül szinte nincs is nyár!
Marhapörkölt Fotó: Mindmegette.hu
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
2 fej vöröshagyma
1 g fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 db paprika
2 db paradicsom
4 ek olaj, vagy zsír
2 dl vörösbor
só,bors, majorána
Így készítsd el:
Mosd meg a húst és tisztítsd meg a hártyáktól. Vágd fel apró kockákra. A hagymát, a fokhagymát pucold meg és vágd össze.
Olajon piritsd meg a hagymát. Vedd le a tűzről, szórd rá a pirospaprikát. Add hozzá a húst, és a tüzön pirítsd kissé le.
Paprikát, paradicsomot öblítsd le, vágd össze, és add a húshoz. Majd öntsd fel a borral, sózd, borsozd, fűszerezd majorannával. Lefedve párold. Amikor elfőtte a levét, adj hozzá vizet. Ne sokat tegyél hozzá, hanem apránként. Fontos, hogy a hús sűrű lében párolódjon.
Főzési idő: nagyjából 2 óra. Nokedlivel, tarhonyával vagy főtt burgonyával, esetleg knédlivel isteni. A kovászos uborkát se fejtsd el hozzá.
Jó étvágyat!
Tipp: Természetesen a vörösbor elhagyható, de nagyon feldobja az ételet, mi ezért beletettük! Az alkoholtartalma elfő, emiatt nem kell aggódni. És ne feledd, zsírral készítve az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.