Létrehozva: 2021.06.26.

Így készül a legfinomabb padlizsánkrém, ez a recept mindent visz

Egy kicsit mindenki másképpen készíti ezt a finom, nyári szendvicskrémet; ám egy dolog minden változatban közös. Méghozzá az, hogy a padlizsánkrém nem a fűszerezéstől lesz igazán finom, hanem valami egészen mástól, mutatjuk!

Beütött a szezon, itt a padlizsánkrém ideje! A piacokon egyre olcsóbb ez az egészséges és finom zöldség. Ebben a kánikulában pedig tényleg a legjobb választás, hiszen könnyű, nem terheli meg az emésztőrendszert és mindenkinek jólesik ezeken a meleg napokon. Kevesen tudják, hogy a tojásgyümölcsként is ismert zöldség nem csupán jó ízű, de egészséges is: jót tesz a szívnek, segíti a vas előállítását, jótékony hatása van az emésztésre, és antibakteriális hatású is.

Szendvicskrémként az egyik legfinomabb dolog, ami a kenyérre kerülhet, és az elkészítése is könnyű. Ahány ember, annyiféleképpen készül a padlizsánkrém; van, aki majonézzel bolondítja meg, mások szerint csak natúran jó. Egyvalamiben azonban mindenki egyetért: hogy akkor lesz tökéletes, ha parázson sütöd meg a padlizsánt. Sokan azért csalódnak ebben az isteni krémben, mert sütőben sütik, úgy pedig nem az igazi; ennek a zöldségnek az ízét a tűz hozza ki igazán. Ha nem tudsz parazsat csinálni, vagyis grillezni, akkor sem kell lemondanod a tűzön sült padlizsánból készült szendvicskrémről: a művelethez elegendő egy gáztűzhely is. Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes padlizsánkrém!

Grill helyett megteszi a gázrózsa is; az ízhatás bombasztikus! Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olívaolaj / opcionális
  • ízlés szerint só és bors
  • Elkészítés:

  • Válassz olyan padlizsánt a piacon, amin rajta van a szára, ugyanis így könnyebb dolgod lesz, amikor sütés közben meg akarod forgatni.
  • Akkor van kész, ha jó szenes a padlizsán héja. Fotó: Ripost

  • Gyújtsd be a gázrózsákat, majd tedd rájuk a padlizsánokat. Minden oldalukat addig süsd, míg szenes nem lesz a héja; ettől olyan íze lesz, mintha parázson sült volna.
  • Készíts elő egy tálat, töltsd fel hideg vízzel. Lehetőleg ne fémedény legyen, mert a fém hatására besötétedik a padlizsán (erre a krém keverésekor is ügyelj; műanyag vagy fa eszközt használj). A vízben oldj fel két evőkanál sót.
  • Fotó: Ripost

  • Ebbe a sós hideg vízbe áztasd be az alaposan megpirított padlizsánokat. Így hamar visszahűlnek, és könnyebb lesz lefejteni a héjukat. A megpucolt padlizsánt szitán pihentesd, hogy kicsöpögjön a felesleges lé.
  • Fotó: Ripost

  • A padlizsán húsát fakanállal nyomkodd szét jó alaposan egy műanyag tálban; legyen jó pépes. Ezután add hozzá a reszelt fokhagymát, a finomra aprított hagymát, mehet bele az olívaolaj, a mustár, a majonéz, és végül a só és a bors. Alaposan dolgozd össze a masszát.
  • Pár órát hagyd állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal és friss paprikával, paradicsommal a legfinomabb, de tálalhatod sima kenyérrel is.
  •  
    A bejegyzés megtekintése az Instagramon
     

    Why Not Bistro (@whynotbistro) által megosztott bejegyzés

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek