Létrehozva: 2021.03.07.

Hihetetlen, de ennyi mindenre jó egy doboz krémsajt

Rengeteg ételbe használhatsz krémsajtot! Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó. Mutatunk néhány tippet, sőt receptet is!

Szerző Sors Edina

A krémsajt nem csak szendvicsekre való, hanem számtalan lehetőség is rejlik benne. Krémsajttal könnyen helyettesítheted a főzőtejszínt, tejfölt, vajat, margarint, majonézt, vagy különböző sajtokat is. Könnyen fűszerezheted, nagyon különleges egyedi krémet készíthetsz belőle. Ízesítheted zöldfűszerekkel, apróra vágott gyümölcsökkel, lekvárral, mézzel. Rakhatsz bele apró magvakat, készíthetsz belőle tojáskrémet, sajtkrémet, apró sajtokkal keverve, esetleg tojáskrémet. Mihez jó még a krémsajt?

Levesekhez

A krémsajt ideális levesek sűrítésére is. Ragulevesek, krémlevesek elkészíttésében is segítségedre lehet.

Brokkolileves krémesen

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 1/2 l víz
  • 1 ek. zöldséglevespor
  • 1 ek krémsajt
  • só, bors, petrezselyem
  • Így készítsd el:

  • Tisztítsd meg a brokkolit, szedd szét rózsákra. Fél liter vízben tedd fel főzni egy evőkanál zöldséglevesporral.
  • Ha megpuhult, sóval, borssal, vágott petreszelyemmel ízesítsd, és keverd hozzá a krémsajtot. Botmixerrel pépesítsd!
  •  

    Főzelékekhez

    Lisztes sűrítés helyett főzelékek esetén is tökéletesen megfelel, ha krémsajtot használsz. Zöldségkrémekhez és pürékhez is használhatod.

    Édességekhez

    tiramisu
    Fotó: pixabay.com

    Sajttorták, és természetesen a tiramisu alapanyaga is krémsajt, de pohárkrémet is készíthetsz belőle.

    Rakott ételekhez

    Rakottésztához, rakotthúshoz, rakott krumplihoz is szuper választás.

    Krémsajtos-bazsalikomos zöldséges rakottészta

    Hozzávalók:

  • 25 dkg krémsajt
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • kis csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • Így készítsd el:

  • Forrásban lévő vízben főzd meg a megtisztított, apróra vágott zöldségeket.
  • A tésztát a megszokott módon szintén főzd meg.
  • Keverd ki a krémsajtot, tojással, zúzott fokhagymával, balzsalikommal petrezselyemmel sóval és a kihűlt zöldségekkel.
  • Forgasd bele a krémedbe a leszűrt tésztát.
  • Vajazz ki egy tepsit, és rakd bele a krémes tésztát, majd zórj a tetejére sajtot.
  • 180 C fokos sütőben süsd meg 35 perc alatt. Amint a tészta teteje elkezd barnulni, már fogyaszthatod is!
  • Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek