Létrehozva: 2021.03.28.

Tarol a Fradi-nokedli, készítsd el a férjednek

Az igaz fradista az asztalnál is hű a csapathoz. Naná, hogy a szurkolók körében egyre népszerűbb a Fradi-nokedli. Mutatós kaja, színében hozza a lényeget, nem mellesleg finom is. Mutatjuk, hogy készül!

Ha nincs ötleted, mit főzzél, itt a Fradi-nokedli ideje! Nem vicc: valójában spenóttal készített nokedliről van szó. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ráadásul nem csupán a férjed, de az egész család imádni fogja. Bár a spenót nem éppen a férfiak és gyerekek kedvence, ebben a formában garantáltan sikere lesz.

Fotó: Ripost

A zöld színű Fradi-nokedli a végtelenségig variálható: tehetsz a tetejére tehén- vagy juhtúrót, szalonnát, gombapörköltet, sajtot, tejfölt, megbolondíthatod egy kis fokhagymával vagy póréhagymával is, de készíthetsz hozzá sonkás szószt is! Mi most a túrós-tejfölös változatot mutatjuk meg ebben az egyszerű receptben.

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 friss tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg forrázott spenót (emiatt a massza annyira nedves lesz, hogy nem szükséges vizet adnod hozzá)
  • Elkészítés:

    1. Turmixold össze a tojást a leforrázott spenóttal.

    Fotó: Ripost

    2. A spenótos tojással és a liszttel ízlés szerint sózva készíts laza szerkezetű tésztát.

    Fotó: Ripost

    3. Szaggasd a zöld nokedlitésztát forrásban lévő vízbe, és amint feljön a víz tetejére, kapd ki egy szűrőkanállal.

    4. Az alaposan lecsepegtetett nokedlit máris tálalhatod: tegyél a tetejére túrót, enyhén borsozd meg, csurgass rá egy kevés tejfölt, majd koronázd meg egy darabka sült szalonnával.

    Fotó: Ripost

     

    Nokedli kisokos: ezekkel a trükkökkel tökéletes lesz a tészta! Magyar háziasszonyok osztották meg egymással a tökéletes galuska titkát az interneten; hiszen készíthetsz akármilyen fantasztikus feltétet hozzá, ha a nokedli túl lágy vagy túl kemény. Íme a tuti tanácsok:

    1. Használat előtt öblítsd le hideg vízzel a szaggatót.
    2. Inkább legyen kisebb mennyiség, kevesebb lisztből, és mindig frissen készítsd.
    3. Használj fele-fele arányban finom- és réteslisztet.
    4. Kevés olajon keverd át a kiszaggatott nokedlit, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
    5. Minél lágyabbra készíted a tésztát, annál nagyobb lesz a galuska.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Most a lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

    origo.hu

    Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

    borsonline.hu

    „Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

    mandiner.hu

    Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

    mindmegette.hu

    Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

    hirtv.hu

    Bayer Zsolt: Gazember a családban

    origo.hu

    Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

    mindmegette.hu

    Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    ripost.hu

    Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

    ripost.hu

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál