2 éve

Kenyeret sütnél? Most figyelj, ehhez még sütő sem kell!

Hihetetlen, de még serpenyőben is lehet kenyeret sütni. Megmutatjuk, hogyan lesz így is nagyon finom és ropogós ez a finomság.

Szerző Sors Edina

Serpenyős kenyér receptet mutatunk.

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 7 g száraz élesztő
  • 220 ml víz
  • 1 tk. só
  • 2 tk. cukor
  • Így készítsd el:

  • Tegyél egy tálba lisztet, cukrot, élesztőt és keverd össze. Öntsd hozzá a vizet. Gyúrd össze a tésztát kézzel, közben rakd hozzá a sót és gyúrd tovább.
  • Helyezd rá a gyúródeszkára. Erős mozdulatokkal gyúrd meg. Készíts belőle egy nagy gömböt.
  • Tedd bele egy tálba, kend be egy kis olajjal az egészet. Fedd le, vagy takard le konyharuhával és hagyd kelni 1,5 órán keresztül.
  • Vedd ki a tésztát a tálból, helyezd a gyúródeszkára, és gyúrd át ismét.
  • Kenj be egy serpenyőt olajjal, helyezd bele a tésztát, fedd le és hagyd kelni még 30 percen keresztül.
  • Majd a serpenyőt olajozd be, tedd bele a tésztát terítsd szét és alacsony hőfokon kezd el sütni, tetejét helyezd rá.
  • Enyhén olajozz be egy nagyobb tányért és a félig sült kenyeret fordítsd rá. Csúsztasd a tészta másik oldalát a serpenyőbe. Tedd rá a fedőt.Ha megsült, vedd ki és hagyd hűlni a kenyeret.
  • Jó étvágyat!

    Szerző Sors Edina

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!