"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2020.10.07.

Gyerekkorunk kedvenc reggelije, így készítsd el gyorsan

Ha megérzed ennek a finomságnak az illatát, becsukod a szemed, biztos, hogy a nagyinál töltött reggelek fognak eszedbe jutni. Kihagyhatatlan ez a recept. Hétvégére kötelező!

Szerző Sors Edina

Fantasztikus bukta recept!

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 80 g cukor
  • 6 g száraz sörélesztő
  • 1 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g olvasztott vaj
  • 150 ml tej
  • olívaolaj
  • csokoládé krém, vagy lekvár vagy tejszín ( tölteléknek )
  • 1 tojás sárgája
  • porcukor
  • Így készítsd el:

  • Öntsd a lisztet egy tálba, add hozzá cukrot, élesztőt és keverd össze. Üsd hozzá tojást, szórd bele a citrom reszelt héját és dobd bele a vajat. Kézzel keverd össze. Öntsd hozzá tejet, majd gyúrd meg a tésztát, formáld gömb alakúra. Kend meg egy kevéske olívaolajjal, majd fedd le a tésztát fóliával. Teríts rá egy konyharuhát és 1 órán át hagyd kelni.
  • Ha megkelt a tészta, tedd gyúródeszkára, szórd meg egy kevés liszttel. Csinálj belőle 10-12 egyforma golyót.
  • Készíts a tésztákból kis batyut és tegyél a közepébe a kedvenc töltelékedből. Csomagold össze golyó formába a buktákat. Előre kilisztezett tepsibe szorosan fektesd a batyukat egymás mellé. Fedd le ismét fóliával, vagy konyharuhával és hagyd kelni 1 órán át.
  • Ha megkelt, kend meg a tetejét tojássárgájával, vagy tejjel. 180 C fokos légkeverős sütőben süsd meg 20-25 percig.
  • Amint kivetted a sütőből, porcukorral szórd meg a tetejét.
  • Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek