kulcsár edina
Az őszibarack a nyár legzamatosabb gyümölcse és a desszertek egyik remek alapanyaga. Mutatjuk, milyen finomságokat lehet belőle pillanatok alatt elkészíteni.
Elkészítés:
A meghámozott, kockára vágott barack felét egy tálba öntjük és botmixer segítségével pürésítünk, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd néhány perc alatt krémesre keverjük. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután poharakba rétegezzük a túrót, a tejszínhabot és a barackot. A tetejét is díszíthetjük kockára vágott barackokkal.
A nyár egyik legízletesebb, könnyű édességét kár lenne kihagyni. Nincs annál finomabb, mint amikor a leveses őszibarackon roppan a zabpelyhes dió réteg. Tálaljuk egy kiadós leves után vanília fagylalttal és a siker nem marad el. A crumble vagyis a morzsasüti a modern háziasszonyok kedvenc édessége nyáron, hiszen a gyümölcsé a főszerep. Rendkívül könnyen és gyorsan összeállítható. Lédús barackkal, nektarinnal kiváló, a gyümölcsök sütés közben a saját levükben megpárolódnak.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
Az őszibarackot alaposan mossuk meg, vágjuk negyedekbe ketté, szedjük ki a magot, ha nem szeretjük a héját, meg is hámozhatjuk. Csepegtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackot, majd szórjuk meg a cukor felével, a reszelt citromhéjjal, a dióval és a vaníliás cukorral. Szitáljuk egy tálba a lisztet, dobjuk hozzá a maradék cukrot, a sót, a fahéjat és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, morzsoljuk össze. Nem kell a tésztának homogénnek lennie. Szórjuk a morzsát egyenletesen a gyümölcs tetejére. Toljuk a tálat előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna. Várjuk meg, míg legalább langyosra hűl, és fagyival kínáljuk.
Egyszerűen hihetetlen, mennyire gyorsan elkészül a nyár nagy slágere! Azonnal fogyasztható, nincs hűtési idő sem! Gyors, olcsó és iszonyú finom. Mindössze 4 hozzávalóra lesz szükségünk ehhez a jeges nyalánksághoz. Fagylaltgépet pedig elő sem kell venni. Megteszi egy sima aprító vagy turmix is. A hűtéssel és kevergetéssel sem kell majd bajlódnunk, ha ezt a szuper receptet követjük!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vegyük elő a lefagyasztott barackdarabokat és egyszerűen dobjuk a hozzávalókat egy aprítóba. Keverjük legalább 5 percig, amíg teljesen homogén nem lesz. Közben kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük utána. A fagyink el is készült! Ha nem fogy el mind, tegyük mélyhűtőbe, két hónapig eláll!