
Meleged van? Akkor ezekkel a finomságokkal dobd fel a napot
Végre itt a tökéletes nyáridő, akár a kertünkben is élvezhetjük a simogató meleget. Ezekkel az isteni koktélokkal trópusi hangulatot varázsolhatunk az otthonunka.
Hozzávalók:
Így készül:
Turmixoljuk össze a hozzávalókat 1 marék jéggel, és ha van, néhány szelet friss ananásszal. Előhűtött poharakba töltsük, azonnal fogyasszuk!

Hozzávalók
Így készül:
Vágjunk egészen apró kockákat a mangóból, és a darabkákat tegyük vizeskancsóba. Adjunk hozzá egy marék jeget, öntsük rá a trópusi szörpöt és engedjük fel szódával vagy buborékos ásványvízzel. Különleges, illatos ízbomba!
Tipp:
Facsarhatunk bele friss narancsot, úgy még üdébb, még frissebb lesz!
Hozzávalók:
Így készül:
Néhány szem epret tegyünk félre, a többit turmixoljuk össze a citromlével és a cukorral, majd az alapot öntsük fel vízzel. Végül adjuk hozzá a jeget és a citromkarikákat.
Hozzávalók:
Így készül:
Néhány cikk lime-ot zúzzunk össze a menta felével és a cukorral. Öntsük nyakon a vízzel, tegyük hozzá a jeget.
Hozzávalók:
Így készül:
A hozzávalókat töltsük egy kancsóba. Keverjük el, majd töltsük jégkockákkal teli poharakba. Még finomabb, ha a bekeverés után lefedjük, és hűtőben állni hagyjuk 4 órát. Ez alatt jól összeérnek az ízek.
Koktél kisokos Az összerázás, illetve a keverés idejét úgy kell megválasztani, hogy a vegyülés teljes legyen, az ital jól lehűljön, de mégse higítsa fel az olvadó jég. Egy szakmai útmutató szerint, ha egyszerre egy koktélt készítünk, akkor 8, ha kettőt, akkor 10, ha hatot, akkor viszont 12 másodpercig tart a rázás, keverés. Ugyanakkor a (különösen nehezen keveredő) tojással készülő italoknál ez a művelet 16-18 másodpercig is eltarthat. Előre megy a jég Mindig a jeget tesszük először a pohárba (shakerbe), s csak azután adjuk hozzá az egyéb összetevőket (mindig a nehezebben keveredőkkel kezdve). Ellenkező esetben az ital könnyen kifröccsenhetne a pohárból. A citrusfélékből több levet nyerhetünk, ha néhány percre meleg vízbe áztatjuk a gyümölcsöt, vagy néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe tesszük.. Ha egyszerre csak kevés lére van szükségünk, akkor áztatás után megmasszírozzuk a citromot, majd lyukat szúrunk a héján, s azon át nyomjuk ki a megfelelő mennyiséget. (A citromot, narancsot használat előtt mindig alaposan meg kell mosni!) Ha egyszerre több adag koktélt keverünk, akkor a poharakat először félig töltjük fel, majd fordított sorrendben haladva fejezzük be a kiosztást. Így érhetjük el, hogy mindegyik pohárba azonos minőségű ital kerüljön.






