Létrehozva: 2020.04.04.

4 gyors tésztaétel karantén idejére

Három hete már, hogy otthon van az egész család és így szinte minden napra ki kell találni, mit főzzünk, mit együnk. Ha nem szeretnénk sok időt a konyhában tölteni, a tészta egy remek választás. Íme, néhány könnyen elkészíthető recept.

  • Spenótos tészta
  • Hozzávalók:

  • 1 cs. tészta
  • 30 dkg spenót
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejszín
  • 3 cikk fokhagyma
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Így készül:

    Forrázzuk le a spenótot, szűrjük le, hagyjuk lecsöpögni. Készítsünk világos besamelt: pirítsuk le a vajon a lisztet, nyomjuk rá a fokhagymát, majd engedjük fel a tejszínnel. Az alapba forgassuk bele a hanyagul összevágott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a sűrű mártást és a kifőtt tésztát, szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel és reszelt sajttal.

  • Tonhalas tészta
  • Hozzávalók:

  • ½ kg tészta (penne, orsó, masni, spaghetti is jó)
  • 1 kg friss paradicsom
  • 1 doboz tonhal konzerv, natúr lében
  • 1 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg kemény sajt, reszelve
  • 1 marék fekete olíva bogyó
  • 1 citrom
  • friss bazsalikom
  • Így készül:

    A paradicsomokat forrázzuk le, héjukat távolítsuk el, cikkekre vágva forraljuk fel, majd turmixoljuk össze, sózzuk, borsozzuk – ez az alap. Pirítsuk le egy nagyobb serpenyőben a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a mag nélküli olívabogyót, a paradicsomszószt és a tonhalat, végül a hanyagul összevágott bazsalikomot. Forgassuk a szószba a menet közben kifőzött tésztát, reszelt parmezánnal és citrommal tálaljuk.

  • Édes csusza tepsiben
  • Hozzávalók:

  • 10-15 dkg csuszatészta
  • 20 dkg túró
  • 1 cs. vaníliáspuding (főzős)
  • ½ liter tej
  • 2 tojás fehérje
  • 1 cs. vanílás cukor
  • 1 marék aszalt sárgabarack
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • Így készül:

    Készítsük el a pudingot előírás szerint. Közben főzzük ki a csuszatésztát, de ne puhára, inkább maradjon egy kicsit kemény, szűrjük le, forgassuk össze 1 ek. vajjal. A még forró pudingba keverjük bele a tojások felvert habját. Kivajazott tepsibe fektessünk le egy réteg tésztát, morzsoljuk rá a túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal és citromhéjjal, majd borítsuk be a pudingos habbal. Jöhet a következő réteg tészta és töltelék, majd végül a pudingos hab. Tetejére pötyögtessünk vajdarabkákat, majd a rakottast kb. 15 perc alatt süssük készre sütőben. Tálaljuk joghurttal átkevert híg tejföllel!

  • Zöldséges rakott tészta
  • Hozzávalók:

  • 1 cs. penne
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 db (20 dkg) cukkíni
  • 30 dkg trappista sajt, reszelve
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2X5 dkg vaj
  • 1 tk. liszt
  • 1 fej hagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • zöldfűszerek (szárított is jó)
  • só, bors
  • Így készül:

    Kezdjük a besamellel: a futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni. Csak sóval ízesítsük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre. A rózsákra szedett brokkolit forrázzuk le, a cukkinit aprítsuk fel. Pirítsuk le vajon a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, forgassuk bele az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük. A félkeményre főzött tésztát, a zöldségeket, a besamelt és a reszelt sajtot rétegezzük kivajazott sütőedénybe – felülre sajt kerüljön -, majd a rakottast 180 fokos sütőben pirítsuk készre.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek