kulcsár edina
Három hete már, hogy otthon van az egész család és így szinte minden napra ki kell találni, mit főzzünk, mit együnk. Ha nem szeretnénk sok időt a konyhában tölteni, a tészta egy remek választás. Íme, néhány könnyen elkészíthető recept.
Hozzávalók:
Így készül:
Forrázzuk le a spenótot, szűrjük le, hagyjuk lecsöpögni. Készítsünk világos besamelt: pirítsuk le a vajon a lisztet, nyomjuk rá a fokhagymát, majd engedjük fel a tejszínnel. Az alapba forgassuk bele a hanyagul összevágott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a sűrű mártást és a kifőtt tésztát, szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel és reszelt sajttal.
Hozzávalók:
Így készül:
A paradicsomokat forrázzuk le, héjukat távolítsuk el, cikkekre vágva forraljuk fel, majd turmixoljuk össze, sózzuk, borsozzuk – ez az alap. Pirítsuk le egy nagyobb serpenyőben a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a mag nélküli olívabogyót, a paradicsomszószt és a tonhalat, végül a hanyagul összevágott bazsalikomot. Forgassuk a szószba a menet közben kifőzött tésztát, reszelt parmezánnal és citrommal tálaljuk.
Hozzávalók:
Így készül:
Készítsük el a pudingot előírás szerint. Közben főzzük ki a csuszatésztát, de ne puhára, inkább maradjon egy kicsit kemény, szűrjük le, forgassuk össze 1 ek. vajjal. A még forró pudingba keverjük bele a tojások felvert habját. Kivajazott tepsibe fektessünk le egy réteg tésztát, morzsoljuk rá a túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal és citromhéjjal, majd borítsuk be a pudingos habbal. Jöhet a következő réteg tészta és töltelék, majd végül a pudingos hab. Tetejére pötyögtessünk vajdarabkákat, majd a rakottast kb. 15 perc alatt süssük készre sütőben. Tálaljuk joghurttal átkevert híg tejföllel!
Hozzávalók:
Így készül:
Kezdjük a besamellel: a futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni. Csak sóval ízesítsük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre. A rózsákra szedett brokkolit forrázzuk le, a cukkinit aprítsuk fel. Pirítsuk le vajon a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, forgassuk bele az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük. A félkeményre főzött tésztát, a zöldségeket, a besamelt és a reszelt sajtot rétegezzük kivajazott sütőedénybe – felülre sajt kerüljön -, majd a rakottast 180 fokos sütőben pirítsuk készre.