tóth gabi
A muffin nagy találmány, hiszen bármikor gyorsan elkészíthető és számtalan formában elkészíthető, nem csak édesen, sósa is nagyon finom és erre ez a recept a legnagyobb bizonyíték.
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
Falatka vajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. A tojást, a tejet, a tejfölt és az olajat keverjük ki, majd dolgozzuk össze a liszttel és a sütőporral. Adjuk a tésztához a pirított hagymát és a sajtot, sózzuk, borsozzuk. A masszát porciózzuk muffin papírokba, a kupacok tetejére ültessünk egy-egy karika csípős paprikát. A sajtos muffinok 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sülnek. Uzsonnára vagy meccs közben sör mellé nem adhatunk finomabbat!
Tipp:
Tehetünk a tésztába apróra vágott snidlinget, rozmaringot, akár spenótot is! Ez a süti a tökéletes maradék süllyesztő: utolsó pár szelet sonkát, bacont, kissé kókadozásnak indult zöldhagymát és zöldfűszereket, enyhén kiszáradt sajtokat simán bele lehet sütni, annál finomabb lesz az íze. A tetejére szórhatunk magvakat, de persze bele is süthetjük. Egyszóval végtelenségig variálhatjuk.