RETRO RÁDIÓ

Tepsiben sült malacka, így készítsük el!

Létrehozva2019. 12. 20. 12:27

A téli időszak egyik kedvence a disznótoros ételek. A hurka és a kolbász mellett a bőrével együtt sütött pecsenye a nagy sláger ilyenkor.

Hozzávalók:

  • 2-2,5 kg bőrös malachús
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl friss zsír vagy olaj
  • ½ liter sör
  • só, bors
  • 1 tk. köménymag
  • Így készül:

    A húst – már a tepsiben – dörgöljük be sóval és zúzott fokhagymával, bőrös felét irdaljuk be jó mélyen. Szórjuk meg borssal, köménnyel és tegyünk alá zsírt vagy olajat. A hús bőrös felével fölfelé legyen! Öntsünk a tepsibe fél üveg olcsó sört, majd fóliázzuk le, és toljuk 170 fokra előmelegített sütőbe. Jó másfél óra múlva ellenőrizzük először: a hús tetejére locsoljunk a pecsenyeléből, s a tepsibe öntsük bele a maradék sört. Tegyük vissza a fóliát és a tepsit toljuk vissza a sütőbe. Egy óra múlva újra locsoljuk be a húst, de a fóliát már ne tegyük vissza, így hamar ropogósra sül a teteje. Házi vegyes savanyúsággal az igazi!

    Fűszeres steakburgonya

    Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • szárított zöldfűszerek
  • olaj
  • Így készül:

    Mossuk meg alaposan a hámozatlan burgonyát, majd a gumókat vágjuk hasábokra. Főzzük elő sós vízben a krumplit, majd terítsük a hasábokat tepsibe. Sózzuk meg és szórjuk meg fűszerekkel. Kapható előre csomagolt steakburgonya fűszerkeverék, de ha szárított kakukkfüvet és kevés rozmaringot morzsolunk rá, ugyanott vagyunk. Kicsit rázogassuk össze, locsoljuk be olajjal és mehet a sütőbe. 15-20 perc alatt kész.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.