kulcsár edina
Nagyon sokféle só létezik manapság a boltok polcain. Csak kapkodjuk a fejünket és nehezen választunk. Alább a címben szereplő kétféle sóról olvashat hasznos információkat.
A tengeri só természetesen keletkezik, a tenger vizeiből nyerik, és olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint kálium, kalcium és magnézium. Más étkezi sóval ellentétben sokkal hatékonyabb a vérnyomás csökkentésére és a még az egészséges veseműködést is biztosítani tudja. Ha a tengeri só sötétebb árnyalatú, akkor az azt jelentheti, hogy sok szennyeződést tartalmaz és akár még nehézfémek is lehetnek benne.
A himalájai sót a földből bányásszák kézzel. A himalájai só egyes feltételezések szerint sokkal egészségesebb a tengeri sónál is, mivel sokkal több ásványi anyagot tartalmaz annál.
Én egyik só mellett sem teszem le a voksomat. Mindkét sóról olvashat 9 állítást, így döntse el Ön, hogy melyik só mellett dönt végül.
A himalájai só előnyei:
A tengeri só előnyei: