RETRO RÁDIÓ

Őszi esték legjobb édessége: íme az almafánk

Őszi esték legjobb édessége: íme az almafánk
HJ
Szerző
HJ
Létrehozva2019. 09. 19. 14:15

Hűvös esték egyik legfinomabb desszertje ez az almából készült finomság. Egy tál leves mellé kitűnő vacsora is lehet. Pillanatok alatt elkészítheted!

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db alma
  • 40 dkg finomliszt
  • 50 g cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dl langyos tej
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • sütéshez olaj
  • Fotó: 123rf

    ELKÉSZÍTÉS:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elkeverjük a cukorral. A lisztes keverék közepére ütjük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a langyos tej felét, majd simára keverjük.

    Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tej másik felét is, elkeverjük, és lefedve egy óráig hagyjuk kelni. Az almákat megpucoljuk, eltávolítjuk a magházát, majd 1-2 cm vastag karikákra vágjuk. A megkelt tésztát megsózzuk, majd belemártogatjuk az almakarikákat.

    Forró olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a porcukros-fahéjas keverékkel megszórjuk.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.