tóth gabi
Ez a gyönyörû virág nem csak illatával varázsol el mindenkit, az íze is nagyon izgalmas lehet. A nyár egyik legszuperebb frissítõjét készítheted el belõle. Mutatjuk a receptet:
A rózsa ehető, ízletes virág. Ha a kerted tele van vele, akkor ne hagyd kárba veszni! Készíts belőle isteni finom szörpöt! Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Önts 6 dl vizet egy közepes fazékba, és tedd bele az átöblített rózsaszirmokat. Adj hozzá cukrot, és közepes hőfokon kezd főzni.
2. 40 percen keresztül főzd egyenletesen, kis lángon. A szirmok egy idő után elvesztik a színüket. A 20. percnél adj hozzá citromsavat. A szörpnek gyönyörű színe lesz, színezéket nem kell hozzáadnod.
3. Forrón adagold kisebb üvegekbe, és légmentesen azonnal zárd le. Tetejére állítva hagyd kihűlni a szörpöt. Hűvös, sötét helyen sokáig eláll tartósítószer nélkül is.
Tipp!
Felbontás után tárold a szörpöt a hűtőben. Fogyaszd egészséggel!