RETRO RÁDIÓ

Sok a kertben a rózsa? Ne hagyd lehullani, tedd a fazékba!

Sok a kertben a rózsa? Ne hagyd lehullani, tedd a fazékba!
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 07. 24. 18:35

Ez a gyönyörû virág nem csak illatával varázsol el mindenkit, az íze is nagyon izgalmas lehet. A nyár egyik legszuperebb frissítõjét készítheted el belõle. Mutatjuk a receptet:

A rózsa ehető, ízletes virág. Ha a kerted tele van vele, akkor ne hagyd kárba veszni! Készíts belőle isteni finom szörpöt! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 6 dl víz
  • 8-10 rózsaszirom
  • 1 teáskanál citromsav/ vagy 2 citrom kifacsart leve
  • 40 dkg kristálycukor
  • Így készítsd el:

    1. Önts 6 dl vizet egy közepes fazékba, és tedd bele az átöblített rózsaszirmokat. Adj hozzá cukrot, és közepes hőfokon kezd főzni.

    2. 40 percen keresztül főzd egyenletesen, kis lángon. A szirmok egy idő után elvesztik a színüket. A 20. percnél adj hozzá citromsavat. A szörpnek gyönyörű színe lesz, színezéket nem kell hozzáadnod.

    3. Forrón adagold kisebb üvegekbe, és légmentesen azonnal zárd le. Tetejére állítva hagyd kihűlni a szörpöt. Hűvös, sötét helyen sokáig eláll tartósítószer nélkül is.

    Tipp!

    Felbontás után tárold a szörpöt a hűtőben. Fogyaszd egészséggel!

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.