3 éve

Sok a kertben a rózsa? Ne hagyd lehullani, tedd a fazékba!

Ez a gyönyörû virág nem csak illatával varázsol el mindenkit, az íze is nagyon izgalmas lehet. A nyár egyik legszuperebb frissítõjét készítheted el belõle. Mutatjuk a receptet:

A rózsa ehető, ízletes virág. Ha a kerted tele van vele, akkor ne hagyd kárba veszni! Készíts belőle isteni finom szörpöt! Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 6 dl víz
  • 8-10 rózsaszirom
  • 1 teáskanál citromsav/ vagy 2 citrom kifacsart leve
  • 40 dkg kristálycukor
  • Így készítsd el:

    1. Önts 6 dl vizet egy közepes fazékba, és tedd bele az átöblített rózsaszirmokat. Adj hozzá cukrot, és közepes hőfokon kezd főzni.

    2. 40 percen keresztül főzd egyenletesen, kis lángon. A szirmok egy idő után elvesztik a színüket. A 20. percnél adj hozzá citromsavat. A szörpnek gyönyörű színe lesz, színezéket nem kell hozzáadnod.

    3. Forrón adagold kisebb üvegekbe, és légmentesen azonnal zárd le. Tetejére állítva hagyd kihűlni a szörpöt. Hűvös, sötét helyen sokáig eláll tartósítószer nélkül is.

    Tipp!

    Felbontás után tárold a szörpöt a hűtőben. Fogyaszd egészséggel!

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!