kulcsár edina
Hatalmas vihart kavart az interneten egy háziasszony megosztása. Úgy fest, az emberek nagyon különféleképpen vélekednek a kukacos gyümölcsrõl...
Hihetetlen, mekkora felháborodást váltott ki egy teljesen hétköznapi konyhai szokás egy online csoportban, amikor egy háziasszony bemutatta, hogyan készíti elő a cseresznyét a befőzéshez.
Nagyné Gál Annamária ugyanis megosztotta, hogyan áztatja vízben a gyümölcsöt, hogy kijöjjenek belőlük a kukacok.
A háziasszonyok egy része azon akadt ki, hogy eleve bele sem fognának a befőzésbe, ha kukacos lenne a cseresznye, hiszen óhatatlanul is marad az érett szemekben egy-két nem kívánt vendég. Sokan úgy tartják, hogy így undorító lesz a befőtt.
Mások azonban azt vallják, hogy a permetezett gyümölcsben valóban nincs kukac, de a biotermésnek elengedhetetlen velejárója, így meg kell küzdeni vele. Így azonban teljesen vegyszermentes gyümölcsöt tudnak eltenni.
De az is egy elég gyakori érv volt a kukacos cseresznye mellett, hogy a bolti termékekben ki tudja, mi van; meglehet, hogy nem a kukac a legrosszabb dolog, amit megeszik az ember…