RETRO RÁDIÓ

Ez lett a nyár legfinomabb sütije: Habos ribizlipite

Ez lett a nyár legfinomabb sütije: Habos ribizlipite
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 06. 26. 12:55

Ebbõl a most érõ, savanykás gyümölcsbõl remek sütit süthetünk.

    Hozzávalók:

  •     5 dkg vaj
  •     3 tojás
  •     15 + 20 dkg cukor
  •     1 csomag vaníliás cukor
  •     25 dkg liszt
  •     2 teáskanál sütőpor
  •     1 dl tej
  •     50 dkg ribizli + a díszítéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A tésztához olvasszuk meg a vajat. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel keverjük ki, közben adjunk hozzá 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet vegyítsük el a sütőporral, és keverjük a krémbe, lazítjuk a tejjel. Simítsuk a formába, és a sütőben kb. süssük 15 percig. A tojásfehérjét ezalatt egy csipet sóval verjük kemény habbá, és folyamatosan szitáljuk bele a maradék cukrot.

    Óvatosan forgassuk bele a ribizli szemeket.

    A sütőt vegyük le 150 C-ra. A habot kenjük a süteményre, és további 15-20 percig süssük, amíg a teteje kicsit megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.