3 éve

Ez lett a nyár legfinomabb sütije: Habos ribizlipite

Ebbõl a most érõ, savanykás gyümölcsbõl remek sütit süthetünk.

    Hozzávalók:

  •     5 dkg vaj
  •     3 tojás
  •     15 + 20 dkg cukor
  •     1 csomag vaníliás cukor
  •     25 dkg liszt
  •     2 teáskanál sütőpor
  •     1 dl tej
  •     50 dkg ribizli + a díszítéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A tésztához olvasszuk meg a vajat. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját 3 evőkanál forró vízzel keverjük ki, közben adjunk hozzá 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, majd a vajat. A lisztet vegyítsük el a sütőporral, és keverjük a krémbe, lazítjuk a tejjel. Simítsuk a formába, és a sütőben kb. süssük 15 percig. A tojásfehérjét ezalatt egy csipet sóval verjük kemény habbá, és folyamatosan szitáljuk bele a maradék cukrot.

    Óvatosan forgassuk bele a ribizli szemeket.

    A sütőt vegyük le 150 C-ra. A habot kenjük a süteményre, és további 15-20 percig süssük, amíg a teteje kicsit megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve kínáljuk.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!