tóth gabi
Gazdagítsd a konyhai tudásodat egy kis sajtkészítõ trükkel. Végre kiélheted magad a fûszerekkel való kísérletezésben is. A házi sajtot fogyaszthatod nyersen szendvicsben, ám olajban is nagyon jól kisüthetõ. Grillezni is kiváló! Ha szereted a keleti konyhát, nagy változatosságban találhatsz hozzá recepteket.
Nagy divat a házi készítésű sajt. A legegyszerűbb az indiaiak által évezredek óta kikísérletezett eljárás. Ehhez még oltóanyag sem kell!
A kapott sajt-szerű ételt olajban kisütve, grillezve, különféle mártásokba keverve a vegetáriánusok is szívesen fogyasztják. A legnagyobb sláger keleten a palak paneer, a házi sajt fűszeres spenótmártásban. Kóstold meg valamelyik itthoni indiai vendéglőben, aztán készítsd el te is.
Érdemes kockákra darabolva felhasználni:
Olajban is kisütheted:
Grillezni is remekül lehet. Tűzd fel egy kis nyársra, vegyítsd zöldpaprikával, hagymával: