tóth gabi
Idõnként túllövünk a célon és túl sok tojást fõzünk meg. Most megmutatjuk, mire tudod felhasználni a megmaradt tojásokat úgy, hogy utána mindenki megnyalja mind a tíz ujját!
Gyakran egy-egy főtt tojással készült étel után nem tudjuk, mire is használjuk a megmaradt alapanyagokat. És valljuk be, néha elegünk is van már abból, hogy csak főtt tojást együnk. Mutatunk egy szuper receptet, ami biztos siker egy fantasztikus vacsorához. Elkápráztathatod a családodat, de ha vendégeid jönnek, akkor is remek megoldás lehet. Ráadásul a sajtos sonkatekercset előre is elkészítheted, és amikor szükséged van rá, csak vágsz belőle egy-két szeletet.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és teríts egy nagyobb tepsibe sütőpapírt, amit kenj meg olajjal.
2. A szeletelt sajtot rakd sorba a papíron úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Szórd rá a reszelt sajtot és kb. 3-4 perc alatt olvaszd meg a sütőbe, majd hagyd kihűlni.
3. A főtt tojások sárgáját egy edénybe törd össze villával és add hozzá a vajat, a mustárt és a sót, s jól keverd össze az egészet.
4. Az apróra felkockázott fehérjéket a tömlős sajttal, a sóval, a borssal, és az aprított petrezselyemmel keverd össze.
5. A tepsiről húzd le sütőpapírral együtt a sajtot, majd kend rá a tojásfehérjés krémet úgy, hogy a széleit szabadon hagyod.
6. Rakd rá a szeletelt sonkát és kend meg a sárgájából készült masszával.
A sütőpapír segítségével az egészet jó szorosan tekerd fel, majd csomagold be. Néhány órára tedd a hűtőszekrénybe, hogy könnyebben tudd szeletelni.