tóth gabi
Ha azt hiszed, csak egyféleképpen lehet elkészíteni, nagyot tévedsz! Igazából ennek az olcsó ételnek annyi változata van, amennyit csak akarsz; a lehetõségeknek csak a fantáziád szab határt!
A nokedli, vagy népies nevén galuska az az étel, amiről sokan azt hiszik, hogy egyszerű köret a pörkölt mellett. Pedig ennél sokkal több van ebben az olcsó, laktató ételben! A Vali hagyományos konyhája Facebook-csoportban rendre mutatják a háziasszonyok, mivel bolondították meg a galuskát, mutatunk 7 nagyszerű ötletet!
Ez a különlegesség nem csupán finom, de eszméletlen jól díszíti az asztalt. A színes fogáshoz szükséged lesz egy csomag mirelit spenótpürére; a kész nokedlit rottyantsd össze vele, és kész is van!
Pontosan úgy készül, ahogyan a rakott krumpli, csak burgonya helyett galuska kerül a jénaiba. Tetejére mehet a tejföl!
Pofonegyszerű elkészíteni, és igazán különleges íze van: pirítsd meg olajon a savanyú káposztát, és keverd össze vele a nokedlit!
Igazi kihívás ez a változat, és elsőre talán furcsának hangzik, de mindenképpen érdemes kipróbálni, az ellentétes ízek különleges élményt adnak. Ha elsőre nem vagy ilyen bevállalós, egyszerűen csak szórd meg darált dióval és porcukorral a galuskát!
Ugyanúgy készül, mint a hagyományos sztrapacska, de az alapja a nokedli.
A spenótos nokedlit készítsd el tojással, ahogyan a sima tojásossal tennéd, majd sonkával tálald.
Olvassz vajat egy nagyobb serpenyőben, majd tedd bele a kész nokedlit. Keverd hozzá a tejfölt, főzd össze. Végül keverd bele a tört túrót, és tálald pirított szalonnával.