tóth gabi
Hangzása alapján sokan bútordarabra tippelnek, hiszen a tarkedli majdnem úgy hangzik, mint a hokedli. De nem és nem errõl van szó! Ez a valami nem fából készül, meg lehet enni, ráadásul nagyon finom! Mutatjuk is!
A farsangi időszakban rengetegféle fánk sül a háziasszonyok konyháiban: szalagos, csöröge, és a tarkedli, amit igen kevesen ismernek. Pedig régen nagy hagyománya volt ennek a könnyű, laktató, omlós finomságnak, érdemes újra feléleszteni!
Nem véletlen, hogy a háziasszonyok sorra osztják meg az elkészült tarkedlikról a felvételeiket Boros Vali Facebook csoportjában: ez a finomság már azok szemében is íncsiklandozóan néz ki, akik még életükben nem ettek belőle. Lekvár, porcukor egyaránt kerülhet az édes, könnyű tésztára, ahogyan a régi időkben is. A különleges alakú sütőforma mit sem változott az évek alatt, de az igen, hogy ma már nem disznózsírban, hanem többnyire olajban sül ki ez az ínyencség. Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tipp: Ezt a finomságot akkor is elkészítheted, ha nincs tarkedlisütőd: egyszerűen szaggass az evőkanállal forró olajba a tésztából egy-egy adagot. Így nem lesz kerek, mint a formában, de hidd el, a család nem fog tiltakozni.