RETRO RÁDIÓ

Íme, a világ legjobb melegszendvicse, eldobod az agyadat

Íme, a világ legjobb melegszendvicse, eldobod az agyadat
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2018. 10. 27. 18:00

Különleges melegszendvics receptet árulunk el neked, ha elkészíted, garantáltan mennyei ízekre lelsz. A fûszerek, a sajt, a sonka és a besamelmártás kombinációja adja meg azt az élményt, amiért érdemes vendégeidnek is ezt az ételt feltálalni.

Hozzávalók:

( 6 szendvics elkészítéséhez )

  • 12 vékony szelet kenyér
  • 4 evőkanál vaj
  • ¼ csésze liszt
  • 2 csésze tej
  • 1 kakukkfű
  • 1 rozmaring szál
  • őrölt szegfűszeg
  • 3 ½ csésze reszelt sajt
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál mustár
  • 45 dkg szeletelt sonka
  • só, bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    1. Forrósítsd fel a vajat, keverd hozzá a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítsd halvány aranyszínűre. Forrald fel a tejet, majd állandó keverés mellett öntsd hozzá apránként. Tedd hozzá a kakukkfüvet és a rozmaringot, sót, borsot, szerecsendiót. Keverd, ameddig a besamel elkészül, nagyjából 5 percen át. Hagyd hűlni a mártást.

    2. Két kenyérszelet közé rakj a besamelből, helyezz rá egy szelet sonkát és egy kis mustárt. A kenyér tetejére is rakj a mártásból és szórj rá reszelt sajtot.

    4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőbe helyezz sütőlapot, és helyezd bele a szendvicseket. A maradék sajtot szórd rá a szendvicsek tetejére.

    5. Süsd meg a sütőben nagyjából 15 percen keresztül a szendvicseket, amíg azok teteje szép arany barnára nem pirulnak.

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.